<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

OFAC izbrisao "Integral inženjering" sa liste sankcija

12. april 2024, 5:37

Građevinska kompanija "Integral inženjering" iz Laktaša, skinuta je s američke liste sankcija, objavila je Kancelarija za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD (OFAC), prenijele su Nezavisne novine.

Sankcije "Integralu" i njegovom preminulom vlasniku Slobodanu Stankoviću uvedene su u oktobru 2022. godine.

OFAC je objavio najnovija ažuriranja liste sankcija u kojima se navodi da su "Integral" i pokojni vlasnik Slobodan Stanković izbrisani sa SDN liste (Specially Designated Nationals And Blocked Persons List).

Istovremeno na istu listu dodato je nekoliko imena, Libanaca i Palestinaca, za koje se navodi da su povezani sa Hamasom.

"Integral inženjering" je prošle godine podnio zahtjev za uklanjanje sa liste OFAC Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država, potvrđeno je ranije za Radio Slobodna Evropa iz ove firme.

"Novo rukovodstvo svjesno je ozbiljnosti situacije nastale stavljanjem Integrala pod sankcije SAD i uticaja na njegovo poslovanje i reputaciju", navode u ovoj firmi. Zahtjev su podnijeli u februaru 2023. godine.