<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novi slučaj femicida u Tuzlanskom kantonu, ovo su detalji

21. februar 2024, 3:04


Građane tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine potresao je još jedan femicid. Naime, u prigradskom naselju Lipnica na području Tuzle desio se novi femicid, odnosno muškarac je ubio ženu.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona saopštili su da je dežurna služba PS Zapadan danas oko 11:50 časova obaviještena od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive.

“Te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije”, kažu iz Uprave policije MUP-a TK.

Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani.

“Gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla i  muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći”, dodaju iz Uprave policije.

Portparolka UKC Tuzla  Ersija Aščerić Mujedinović kaže da je jedan muškarac hospitalizovan, ali da se sada radi o NN licu.

“Pacijent N.N. primljen je u UKC Tuzla sa ubodnim ranama u predjelu abdomena, po prijemu je intubiran i trenutno u operacionoj Sali”, rekla je Aščerić Mujedinović.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.

“Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istražnih radnji”, rekao je Admir Arnautović portparol kantonalnog tužilaštva u Tuzli.