<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nebojša Vukanović tužio Milorada Dodika i aktiviste SNSD-a

'Da sam uradio nešto slično odmah bi me uhapsili'

02. april 2024, 11:24

Narodni poslanik Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika zbog ugrožavanja bezbjednosti, iznošenja prijetnji, uvreda i javnih poziva na linč sa skupštinske govornice. Vukanović, lider pokreta "Za pravdu i red", krivičnu prijavu je podnio u ponedjeljak, 2. aprila, dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju. Osim Dodika, Vukanović je krivičnu prijavu podnio i protiv nepoznatih osoba i aktivista SNSD-a, optužujući ih za lijepljenje plakata po Trebinju sa lažnim sadržajem, što je rezultiralo stvaranjem atmosfere linča.

Vukanović je izjavio da bi bio uhapšen i procesuiran da je uradio slično kao Dodik, ali da je pravosuđe pod kontrolom vladajuće partije i mafije, te da zbog toga niko ne odgovara za svoje postupke.

Samo dan nakon što je Dodik nazvao Vukanovića američkim plaćenikom, u Trebinju su se pojavili flajeri sa njegovom fotografijom na kojima je ispisano "korisni idiot američke ambasade". Vukanović je okrivio Gradski odbor SNSD-a Trebinje za ove flajere i najavio tužbu protiv Dodika zbog jezika mržnje, otvorenih poziva na fizičko nasilje i napade koje je Dodik uputio sa skupštinske govornice.

Sve je počelo u prošli četvrtak kada je Dodik nazvao Vukanovića pogrdnim riječima i zaprijetio mu fizičkim obračunom kada "jednog dana ne bude predsjednik". Optužio je Vukanovića da je američki čovjek kojeg nazivaju "korisnim idiotom" i da je "plaćen" da podiže proteste u RS.