<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najtraženija žena u Evropi izvedena pred lice pravde. A gdje je ukradeni novac?

Uhapšena je Mirnesa Bešlić, osumnjičena za krađu više od milion eura, saopćili su njemački mediji. Potraga je trajala skoro mjesec dana, a rođena Busovčanka odlučila se sama predati. Gdje je ukradeni novac, je li imala pomagača i gdje se skrivala sve ovo vrijeme, još uvijek nije poznato.

25. januar 2023, 7:57

Najtraženija žena u Evropi, Mirnesa Bešlić, izvedena je pred lice pravde. Svoju predaju najavila je policiji, navode njemački mediji. Nakon lišavanja slobode, našla se pred sudijom za prekršaje. Pretpostavlja se da je stigla iz Crne Gore.

Popularna ‘Miki’ podigla je veliku prašinu kada je 14. oktobra ukrala više od milion evra iz kompanije za transport novca, u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj se gubi svaki trag. Potraga je trajala skoro mjesec dana, a njemačka policija nudila je nagradu od 37 500 evra. Bili su ubijeđeni da se krije u našim krajevima.

“Pratimo svaki trag, a u međuvremenu postoji i nekoliko indicija da bi bjegunac mogao biti na Balkanu”, kazala je Illona Bon, glasnogovornica njemačke policije.

U međuvremenu, Mirnesa je zainteresovala evropsku javnost. Postavljalo se mnogo pitanja o ženi koja je organizovala ‘pljačku vijeka’. U njenu rodnu Busovaču, kažu građani, 30 godina nije dolazila, ali ih je ovaj postupak iznenadio.

Dok u rodnom gradu ne znaju mnogo o njoj, u Njemačkoj je prepoznatljiva kao neko ko vapi za luksuznim i raskošnim životom. Njih krađa nije iznenadila.

“Rekla je ‘Ne želim više da radim. Samo želim da se opustim, samo da ne radim više'”, kazao je njen bivši radni kolega Ivan Angelov.

“Nekako biste pomislili da ona to može. Ako će neko uraditi tako nešto, to je Micky, jer ona je stvarno luda žena. Mogao sam da pretpostavim da će je prsti svrbiti, ako bude radila u firmi gdje se radi o novcu”, kazao je Ismail Gursoy.

Ni bivšim radnim kolegama, niti cjelokupnoj javnosti još uvijek nije jasno kako je 42-godišnja Mirnesa uspjela sama iznijeti milion evra iz firme. Stručnjaci su ubijeđeni da je imala pomagače.

“Kriminogeni miljei nađu labilniju, slabiju ličnost koju pripremaju za nešto. Ovo krivično djelo smatram organizovanim oblikom kriminaliteta koje nije mogla počiniti jedna osoba”, kazao je Mićo Letić, penzionisani policijski inspektor.

Je li i koliko pomagača imala, gdje je ukradeni novac, te drugi detalji krađe biće poznati u narednom periodu. No, sigurno je da ženu koja je digla pola Evrope na noge, čeka stroga kazna.

N1