<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najavljeni protesti povodom incidenta u hotelu "Jablanica"

"Stop nasilju nad ženama"

05. august 2023, 8:21

Predsjednica udruženja žena Nera iz Konjica je u razgovoru za portal "Avaza" istakla kako je ženska solidarnost dovela do organizacije protesta

Slučaj Amira Džafića, vlasnik hotela "Jablanica", koji je i utorak brutalno pretukao svoju uposlenicu izazvao je brojne reakcije u javnosti.

Podsjećamo, do napada je došlo nakon svađe zbog plate.

Najviše reakcija je stiglo od žena koje su žestoko osudile napad na mladu pravnicu. 

Na Facebooku su osvanule objave građana kako pozivaju na proteste povodom nastalog incidenta.

Elvedina Alić, predsjednica udruženja žena Nera iz Konjica je u razgovoru za portal "Avaza" istakla kako je ženska solidarnost dovela do organizacije protesta.

- Priključila su se i udruženja širom BiH i daju podršku ovim protestima, ali u javnost nećemo izlaziti dok ne budemo imali tačnu informaciju o lokaciji i vremenu održavanja - kazala je Alić za portal "Avaz".

Borba protiv nasilja nad ženama

Kako je istakla motiv protesta je borba protiv nasilja nad ženama.

"Mi žene BiH stojimo uz ovu žrtvu nasilja i obećavamo da ćemo budno pratiti suđenje nasilniku", "Žene Bosne i Hercegovine podignimo svoj glas protiv nasilja nad ženama!" neki su od brojnih komentara podrške na Facebook-u.

Bojkotuju i hotel "Jablanica"

Na društvenim mrežama žene širom Bosne i Hercegovine su pružile podršku uposlenici hotela "Jablanica".

Također, Udruženje žena "Most" Jablanica je pozvalo sve turiste putnike namjernike, sportiste, udruženja, pojedince, a posebno žene Jablanice da bojkotuju sve usluge hotela Jablanica.