<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na rezoluciju o Srebrenici, Srpska će pokrenuti postupak samostalnosti

15. april 2024, 8:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će Srpska, kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, pokrenuti postupak samostalnosti.

– Ponosan sam na odlučnost da sprovedemo ove mjere, po pitanju samostalnosti – istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodaje, da je elita bosanskih muslimana rezolucijom o Srebrenici, sebi napravila ozbiljan “auto-gol”.

– Elita bosanskih muslimana je razvalila kompletnu strukturu ui djelovanje međunarodnog sektora u BiH. Genocid u Srebrenici, se nije desio, da jeste, ne bi bilo potrebe da se stalno nameće ta tema. Sudovi koji su presudili, te osude se odnose na pojedince, ne na narod – navodi Dodik.

Ističe, da je na prostoru Srebrenice od 1992. do 1995. godine poginulo je 4.100 Muslimana, a nigdje se ne pominje između 2.500 i 3.500 Srba koji su tamo ubijeni. Genocid je izmišljotina koja će nas rastaviti. Pokušavaju da nas primoraju da ostanemo, pored činjenice da nas blate. Od Srebrenice žele da naprave sinonim za genocid, a i dalje se ne zna, koliko zapravo ima poginulih – navodi Dodik.

– Republika Srpska je stabilna i sposobna da se zaštiti od svih napada. Nikakvi razgovori o prihvatanju tzv. rezolucije o Srebrenici neće postojati. Mirna podjela je jedino rješenje za sve narode u BiH. CIK BiH je uzurpirao nadležnosti koje pripadaju Republici. Izborni zakon Srpske je u skladu sa Ustavom – navodi Dodik.

Dodik je iskoristio priliku na konferenciji za novinare, da još jednom pozove građane Republike Srpske, na narodni miting “Srpska zove”, kojib će se održati u četvrtak na Trgu Krajine, sa početkom u 18.00 časova, prenosi RTRS