<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lukavac: Ubijen muškarac, ubica se predao

16. april 2024, 10:01

Muškarac A. M. (35) ubijen je u ponedjeljak navečer u Lukavcu, a ubica S. I. (33) se brzo nakon toga predao u službene prostorije PS Lukavac.

Kako su saopćili iz tuzlanske policije, u 22:57 sati je Policijskoj stanici Lukavac prijavljeno da je u naselju Koksara došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Muškarac A. M. bio je povrijeđen, ali je na putu do bolnice preminuo.

"Također, oko 23:05 sati, u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara", saopćeno je iz tuzlanske policije.

O događaju je odmah upoznato kantonalni tužilac Tuzlanskog kantona, te je u kasnim noćnim satima započeo uviđaj, kojim sa mjesta događaja rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji Sektor kriminalističke policije UP MUP TK-a i Odjeljenje krim policije PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice.

"Licu S. I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost KTTK-a", saopćeno je.