<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko želi stabilan Balkan podržaće mirni raspad BiH

12. april 2024, 7:07

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će oni koji žele dugoročnu stabilizaciju na Balkanu podržati proces mirnog raspada BiH.

"Oni kojima je do dugoročnih stabilizacija prilika na ovim prostorima, oni će podržati proces mirnog raspada BiH. I obrnuto, oni koji su za dugoročnu destabilizaciju, oni podržavaju nemogući eksperiment koji se zove BiH", rekao je Dodik u intervjuu za grčku nacionalnu televiziju ERT.

Dodik je ukazao da je navodni maligni ruski uticaj na Balkanu propaganda izmišljena od zapadnih zemalja, prije svih SAD, Velike Britanije i Njemačke, koje su se uvukle u sukob sa Rusijom preko Ukrajine.

"SAD sponzorišu produžetak tog rata i ogroman broj stradanja u toj zemlji. Oni kažu da Kosovo može biti samostalna država, i zato Albanci imaju pravo na svoju državu, a kada smo mi u pitanju, kažu da ćutimo i budemo tamo. Maligni uticaj nema Rusija, već upravo te zemlje", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da se nedavno sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji, kako je rekao, uspješno brani interese Rusije i njenog naroda.

"Putinu nije lako, jer i on smatra da je to sve isti narod. A što se tiče BiH, poštovaće svaki dogovor tri naroda. Rusija je suviše malo prisutna na Balkanu", naglasio je Dodik.