<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Još 45 spasilaca otputovalo u Tursku, do sada ukupno 129 iz Bosne i Hercegovine

Okupili su se danas ispred stadiona "Asim Ferhatović Hase - Koševo", odakle su automobilima krenuli kopnenim putem ka Turskoj, a uz logističku podršku Agencije za saradnju i koordinaciju

08. februar 2023, 2:17

Još 45 pripadnika Gorske službe spašavanje Federacije Bosne i Hercegovine otputovalo je u srijedu u Turkiye kako bi pomogli stanovnicima pogođenim razornim zemljotresima, javlja Anadolija.

Grupa od 45 članova dio je spasilačkih ekipa koje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine šalje na čelu sa Federalnom upravom civilne zaštite (FUCZ).

Oni su se okupili danas ispred stadiona "Asim Ferhatović Hase - Koševo", odakle su automobilima krenuli kopnenim putem ka Turkiye, a uz logističku podršku Agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA). Oni će pomagati spasilačkim službama na području Antakyje, u gradu Hatayu, koji je jedan od najteže pogođenih turskih gradova.

Inače, do sada je ukupno 129 spasilaca s područja Bosne i Hercegovine otputovalo u zemljotresom pogođenu Tursku. Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) jučer i danas poslala je 42 spasilaca, Gorska služba spašavanja FBiH 45, Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo 25, te još 22 pripadnika Civilne zaštite RS.