<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanu Begiću poništeni lični dokumenti: “Saopštili mi da ne postojim u BiH"

Lični dokumenti Ivana Begića poništeni su jer je utvrđeno da on ne stanuje na adresi koju je prijavio policiji

08. februar 2023, 5:20

Lični dokumenti Ivana Begića poništeni su jer je utvrđeno da on ne stanuje na adresi koju je prijavio policiji, a nije se odazvao ni na poziv Policijske uprave Banjaluke radi davanja izjava u vezi sa utvrđivanjem mjesta prebivališta.

“Obaviještavamo vas da je Policijska uprava Banjaluka, 23. maja 2022. godine, donijela Rješenje o poništenju prebivališta za navedeno lice, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da lice nije nastanjeno na prijavljenoj adresi prebivališta, a nije se odazvalo na poziv Policijske uprave Banjaluka radi davanja izjave u vezi sa utvrđivanjem prebivališta”, poručili su iz PU Banjaluka.

Naglasili su da su prateći navedeno, rješenje o poništenju prebivališta donijeli u skladu sa Zakonom o ličnoj karti državljana BiH, Pravilnikom o vozačkoj dozvoli i Zakonom o putnim ispravama u BiH, prenose Nezavisne.

Podsjetimo, bivši odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i kandidat za potpredsjednika Republike Srpske, Ivan Begić rekao je da je saznanje da su mu poništeni lični dokumenti dobio iz CIPS-a, prilikom pokušaja da izvadi potvrdu o prebivalištu koju je trebao da dostavi u Privredni sud Banjaluka.

“Dođem da izvadim uvjerenje o državljanstvu, saopšte mi da su mi poništili ličnu kartu, vozačku dozvolu, pasoš, zdravstvenu knjižicu i da ne postojim u BiH. Ajd što mi ukradoste mandat, nego me izbrisašte kao građanina ove ‘države'”, napisao je Begić na svom tviter nalogu.