<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gradonačelnik osudio napad na Medresu i poručio da je Banja Luka grad u kome ima mjesta za sve osim za mržnju

18. maj 2024, 7:03

Banja Luka je grad u kome ima mjesta za sve osim za mržnju. Najoštrije osuđujem napad na banjalučku Medresu i pozivam nadležne da sankcionišu počinioce. Onaj ko to radi ne voli ni svoj narod, ni Banju Luku.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković povodom incidenta u kojem je nepoznato lice razbilo prozor objekta Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjoj Luci.

Kako je istakao, poruke koje su iz Banje Luke poslate sa liturgija, misa, iftara, otvaranja crkvi i džamija ne mogu i neće zasjeniti ovakvi činovi.

-Mnogo puta smo pokazali da u ovom gradu ima mjesta za sve i da pojedinci koji misle drugačije nisu u pravu – rekao je gradonačelnik.

Grad Banja Luka će, kako je istakao – finansirati obnovu oštećenja, dodajući da polupani prozori na Medresi nisu prava slika našeg grada.

-Banja Luka je grad iz koga su otišle najljepše fotografije i poruke zajedništva, grad koji ne pravi razliku između svojih stanovnika i dokaz da je, ne samo moguće živjeti zajedno, nego i lijepo. Tako će biti i dalje – zaključio je gradonačelnik.