<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đorđe Rađen tužio Davora Dragičevića: Održano pripremno ročište u Banjaluci, svjedoci će biti Borenović, Feraget...

Desk

U Osnovnom sudu u Banjaluci održano je početkom sedmice pripremno ročište po tužbi za klevetu Đorđa Rađena iz Banjaluke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića.

10. juli 2019, 1:43

 

Ispravka: Sud nije dozvolio pozivanje Dalibora Vreće i Želimira Lepira, kako je prvobitno objavljeno, objavio je danas Slobodan Vasković na svom blogu. Sud je odobrio pozivanje Branislava Borenovića, predsjednika Anketnog odbora,  advokata Ifeta Ferageta, pligrafiste Ismeta Katane te Slobodana Vaskovića

Sud je odbio vještačenje psihijatra Nere Zivlak Radulović koja je trebala utvrditi duševnu bol koju je pretrpeo Rađen, uz objašnjenje da vještačenje nije neophodno za odlučivanje u konkretnom predmetu.

Podsjećamo da je Đorđe Rađen podnio tužbu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, zbog klevete i traži isplatu odštete u iznosu od 5.000 KM.

Inače Davor Dragičević je Rađena javno prozivao više puta zbog, kako je sam govorio, lažne prijave pljačke njegove kuće za koju su policajci i tužilac, na spornoj konferenciji za novinare kada je pronađeno tijelo, okrivili Davida Dragičevića za tu istu pljačku.

U tužbi se navodi, citiramo, da je "tuženi više puta iznosio navode da je tužilac, kao vlasnik kuće, koja je bila opljačkana u noći u kojoj je pokojni David Dragičević nestao, a koja provalna krađa je prema navodima zvaničnika iz Policije RS bila stavljena na teret pokojnom Davidu Dragičeviću. Naime, tuženi je u svakovnenim okupljanjima građana na Trgu Krajine u Banjoj Luci, i u intervjuioma davao sljedeće izjave: Saučesnici i ubice u predmetu brutalno ubistvo Davida Dragičevića su Đorđe Rađen i ukućani kuće u Velibora Janjetovića Janje, Darko Ćulum, Dalibor Vrećo, Dragan Lukač te Željko Karan, rekao je Dragičević pred građanima...."


Advokat Ifet Feraget, inače advokat Davora Dragičevića u predmetu istrage ubistva njegovog sina Davida kaže za BUKU kako je čuo za tužbu koju je Đorđe Rađen podnio poritv Davora vezano za klevetu i kaže kako je to pravna glupost. 

"Podnositi tužbu za klevetu protiv bilo koga prije nego što se okonča istraga koja bi rasvijetlila okolnosti samog slučaja." kaže Feraget

On je rekao da u ovom slučaju on nije pravni zastupnik Davora Dragičevića, što ne znači da neće biti.

"Koliko sam informisan, i ja sam jedan od svjedoka. Ukoliko bi to bilo tačno, onda bi postojao sukob interesa da svjedok bude ujedno i pravni zastupnik. S tim što ja kao advokat odnosno prvenstveno kao punomoćnik Davora Dragičevića u predmetu ubistva njegovog sina imam pravo da uskratim svjedočenje a osim toga to pravo imam i kao advokat, jer kao advoka tne mogu svjedočiti o činjenicama odnosno imam pravo da uskratim svjedočenje o činjenicama koje sam saznao kao advokat jer bi to bila povreda službene tajne, tako da mi je čudno da me je neko uopšte predložio za svjedoka." kaže Feraget za BUKU.

On je za BUKU prokomentarisao i odbačene prekršajne prijave protiv Davora Dragičevića. 

Podsjećamo, da je u aprilu ove godine Osnovni sud u Banjaluci obustavio prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića po prijavama koje je protiv njega podnio MUP RS zbog skupova grupe „Pravda za Davida“. Postupci su obustavljeni nakon što su predstavnici MUP-a RS tada obavijestili Sud da je Davor Dragičević „nestao".MUP RS je podnio više desetina prekršajnih prijava protiv Davora Dragičevića zbog, kako je navedeno, neprijavljenih skupova grupe „Pravda za Davida“ koji su prošle godine održani na banjalučkom Trgu Krajine.

"Nema pretpostavljene krivice ni u prekršajnom ni u krivičnom postupku. Davor Dragičević, kao i Muriz Memić su oštećena lica, očevi ubijene djece.. Njima pripada pravo, kako kaže Evropski sud za ljudska prava, i da pretjeruju. Prema tome, oni u svojim govorima, u svojim izjavama imaju pravo i da kažu da im je država ubila dijete zato što ta ista država ne provodi odgovarajuću i adekvatnu istragu u predmetu ubistava te djece. tako d aje to sve ostalo manje važno i naravnoda su svi ti postupci ljudski neodmjereni a pravničkim jezikom rečeno su to zloupotrebe ovklaštenja, imajući u vidu da svakako prioritet treba da ima odgovarajuća istraga, jer ako niste sproveli adekvatnu istragu onda nemate pravo ni da teretite onoga ko vas proziva zbog toga što ta istraga nije provedena" kaže Ifet Feraget u izjavi za BUKU.
 

Glavna rasprava po tužbi Đorđa Rađena protiv Davora Dragičevića zakazana je za 17. septembar ove godine kada bi trebali biti saslušani svi pozvani svjedoci.

 

Ispravka: Sud nije dozvolio pozivanje Dalibora Vreće i Želimira Lepira, objavio je danas Slobodan vasković na svom blogu. Sud je odobrio pozivanje Branislava Borenovića, Ifeta Ferageta, Ismeta Katane te Slobodana Vaskovića