<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik o sastanku sa Putinom: Razgovor je bio...

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom bio uspješan i izrazio zahvalnost na podršci Ruske Federacije Srpskoj.

26. maj 2023, 9:45

Foto: Ilustracija

"Razgovor je bio veoma uspješan. Razmijenili smo stavove o trenutnoj situaciji u našim odnosima, o regionalnoj i globalnoj agendi. Još jednom je potvrđen prijateljski odnos Vladimira Vladimiroviča Putina i Ruske Federacije prema Republici Srpskoj. Potvrdili smo da mi smo pouzdani partneri i svi naši sastanci su dokaz o tome", rekao je Dodik u intervjuu za RIA "Novosti".

On je dodao da je veoma zahvalan na podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srpskoj, posebno na nivou međunarodnog prava, kao i da je Rusija garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma i uslova koji se moraju ispuniti na nivou Savjeta bezbjednosti UN.

Dodik je naveo da je predsjednik Rusije pokušao da uspostavi dijalog sa Zapadom na temu zajedničke bezbjednosti, ali ga nisu poslušali i nastavili su da rade sa Rusijom, ono što su ranije uradili sa Jugoslavijom.

"Putin brine o svojoj državi i svom narodu. On je uvijek bio principijelan kada je ranije pokušavao da razgovara sa Zapadom i NATO-om i uspostavi odnose zajedničke bezbjednosti i politike. Međutim, oni ga nisu poslušali i nastavili su da rade sa Rusijom ono što su ranije radili sa Jugoslavijom", rekao je Dodik. /kraj/dp