<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučka novinarka na informativnom razgovoru u policiji zbog navodnog provociranja aktivista SNSD-a

Desk

Banjalučka policija pozvala na je informativni razgovor novinarku portala Inforadar Gordanu Katanu.

11. novembar 2020, 9:07

Kako je na svom FB profilu napisao Almedin Šišić, urednik Inforadara, poziv na razgovor uslijedio je zbog prijave aktivista SNSD-a zbog "uznemiravanja i provociranja".

Podsjetimo, da aktivisti SNSD-a , koji su radili na štandu te stranke na banjalučkom trgu Krajine nisu dozvolili Katani da fotografiše sam štand, kojis nalazio na javnom prostoru,  u centru Banjaluke. Sve se to dešavalo prije dva dana.

Oni su joj, uz obrazloženje da je fotografisanje zabranjeno, branili da fotografiše a pokušali su da joj, prema njenom svjedočenju, otmu telefon kako bi obrisali fotografije. Ona tvrdi da aktiviste od napada na nju nije spriječilo ni to što im je pokazala novinarsku akreditaciju.

O samom događaju na Trgu Krajine u Banjaluci oglasila se Gordana Katana

“Koliko se SNSD tj. aktivisti oteli kontroli je prestrašno. Danas sam izašla da napravim fotografije izbornih štandova i jedva izbjegla batine od ovo dvoje mladih sa slike. Razlog zabrana fotografisanja. Novinarska akreditacija nije bila od koristi. A onda mi je aktivista pokušao uzeti telefon da obrise slike pa me potom fotografirao da me, kazao je, prijavi policiji. U sred grada u sred bijela dana”, napisala je Gordana Katana na svom FB profilu odmah nakon napada na nju.

Kako je aktivista obećao, to se i dogodilo. Naime poziv na informativni razgovor dobija Gordana Katana a po prijavi aktivista SNSD-a.

Almedin Šišić je napisao kako je ovim povodom obavijestio misiju OSCE-a u BiH kao i strane ambasade u našoj zemlji.

Gordana Katana je potvrdila za BUKU da je bila na informativnom razgovoru u policiji te da je postupanje policije bilo veoma korektno.