<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Akcija "Spartakus": Ljekare UKC-a RS terete za lažiranje medicinske dokumentacije

02. april 2024, 12:08

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijela je Tužilaštvu BiH Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima protiv lica M.S. i V.Š iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili krivična djela "Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela", "Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave" i "Primanje mita" u okviru operativne akcije "Spartakus".

"Za navedena lica postoji osnov sumnje da su u periodu od  februara 2020. godine do 30. decembra 2021. godine, izvršila navedena krivična djela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci", navedeno je u saopštenju.

Kako nezvanično saznajemo u pitanju su ljekari koji rade u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.

Podsjetimo, u operativnoj akciji "Spartakus" početkom februara ove godine uhapšeni su advokat Dragan Stupar iz Banjaluke, te Bojan Đokić iz Zvornika i Strahinja Pandurović iz Pala. Više pretresa stambenih objekata, prevoznih sredstava i lišenih slobode izvršeno je u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Zvorniku, kako je saopšteno iz MUP-a Republike Srpske.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijela je Izvještaj Tužilaštvu BiH protiv deset lica zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, uključujući neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i davanje dara ili drugih oblika koristi.