Pobjeda! Bukin izborni rezultat

Lokalni izbori u BiH su iza nas. I dok su kandidati trčali maraton obećanja, mi smo bili zauzeti svojim sprintom – medijskim! Trudili smo se da pokrijemo svaki korak ove izborne trke, bez obzira na to gdje su nas putevi vodili, sve s jednim ciljem: donijeti vam najobjektivniju, najzanimljiviju i potpuno nezavisnu sliku kampanje, kandidata, stranaka i izbora u cjelini.

Naši novinari i saradnici nisu se štedjeli. Dan za danom, trudili smo se, ne samo da izvještavamo, već i da vas uključimo u razgovor. Naravno, i da vas zadržimo budnima dok smo pratili sve te predizborne drame, obećanja i političke zaokrete. A nije da ih nije bilo.

Nismo samo pisali – kreirali smo i neke viralne momente, a naše analize i intervjui postali su tema online diskusija. Pri tome, jedini favorit nam je bila: istina!

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Statistika koje mnogo ili malo otkriva!?

A sada, dosta patetike, te `ajmo malo na statistiku! Realno, ko ne voli dobru statistiku?

Tokom predizborne kampanje, svakodnevno smo pisali o izborima, a naš sajt je dnevno posjećivalo oko 100 000 ljudi. To je kao da smo svaki dan imali „malo” veći stadion pun ljubitelja sporta ili mitinga… samo bez suncobrana, transparenata, navijačke pjesme i piva.

Kreirali smo i 10 mini video poziva na izbore, koje je gledalo preko 1 250 000 gledalaca, dok je na tim sadržajima broj reakcija, komentara i dijeljenja prelazio 10 000. Nadamo se da ovo znači da smo vas zaintrigirali ili bar skrenuli pažnju na izbore. A svi znamo koliko cijela fama oko njih zna nekada da bude dosadna. Da ne kažemo, predosadna.

@bukamagazin Da oni iz grobova ne bi glasali za tebe, izađi i izbori se! #izbori #bih #izbori2024 #republikasrpska #fyp #federacijabih #viraltiktok #glasanje #budjenje #smesno ♬ original sound – BUKA

Međutim, to nije sve, kako je naše predizborne podcaste sa političarima iz vlasti i opozicije gledalo preko 140 000 ljudi u cjelini, dok je četiri kratka isječka iz tih podcasta pogledalo preko 700 000 gledalaca. Takvo je vrijeme došlo, pa skoro svi vole brze sažetke. Tik Tok generacija i trendovi koji dolaze sa njom udaraju jako.

Posebno smo ponosni i na to da smo ugostili sva četiri kandidata za gradonačelnika Banje Luke, kojima smo postavili pitanja za koja mislimo da zaista interesuju građane. I to bez trunke filtera. Samo direktna pitanja i nadamo se, direktni odgovori. Ponekad je bilo teško, ali hej, ako ne izazoveš političara da se malo preznoji, je li to uopšte onda bio pravi intervju?


Kao šećer na kraju i inovaciju, organizovali smo „Izbornu noć” iz Buka magazina, u kojoj smo preko Facebook live javljanja komentarisali predizbornu kampanju i preliminarne rezultate izbora. Našu „Izbornu noć” je pogledalo preko 30 000 ljudi.


Za kraj…

Brojali smo preglede, šerove i lajkove, ali brojke nam nikada nisu bile u glavnom fokusu, već pravo informisanje. Ali, kad smo već kod brojki, ne možemo se bar malo ne nasmijati, a vaši komentari, pitanja i sugestije su nam pokazali da radimo pravu stvar: ne da trčimo za brojkama, nego za istinom.

Hvala vam što ste nas pratili kroz ovaj izborni ciklus, a obećavamo: sljedeći će biti još bolji, još jači i još zanimljiviji.

Slobodno! I bezobrazno! Nećemo odustati od toga.

Jer, ipak, mi smo BUKA!

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije