Rudo: Šta je pozadina napada na kandidata za načelnika?

Marko Novaković jedan od dva kandidata za načelnika opštine Rudo nakon fizičkog napada na njega, poručuje da je to bio smišljen čin kako bi bio neko vrijeme izbačen iz predizborne kampanje. Najavio je i krivičnu prijavu protiv napadača.

Poslije 11 dana iz Bolnice Foča, nakon operacije nosa, izašao je Marko Novaković, kandidat Narodnog fronta za načelnika opštine Rudo, koga je 17. septembra, ispred kafane u centru grada fizički napao i nanio mu povrede u predjelu lica radnik Komunalnog preduzeća D.Č.

Nakon ovog incidenta i liječenja, Novaković se prvi put oglasio i to za BN televiziju i ispričao kako je to bilo

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pio sam kafu u obližnjem lokalu u Rudom. Iznenada mi je prišao momak koji je radio prije nekoliko godina kod mene i počeo je sa nekim uvredljivim provokacijama, psovao majku i sve ostalo.Rrekao sam mu da se odmakne od stola i nastavio je dalje  da provocira. Kad sam se okrenuo,on je zamahnuo pesnicom i udario me prvi put u nos. Vjerovatno još dva, tri puta da me je udario”, rekao je Novaković.

On kaže da i danas trpi posledice od udarca i da će podnijeti krivičnu prijavu protiv čovjeka koji ga je udario.

Planiram da podnesem prijavu zbog ovog vandalskog čina. Mene su onesposobili u jeku kampanje, kada sam bio najpotrebniji na terenu morao sam ležati u bolnici. I  danas imamo posledice tog vandalskog čina”, dodaje Novaković.

Prema Novakovićevim riječima očigledno je da napad na njega ima političku pozadinu.

“Cilj je bio vjerovatno da mene izazove da ja njega prvi udarim i samim tim bih  bio disfalifikovan iz kampanje. Po meni ovo  ima političku pozadinu i tako da je to vjerovatno smišljeno urađeno”, tvrdi Novaković.

Iz Policijske uprave Foča je saopšteno da se i dalje radi na prikupljanju dokumentacije  za krivično djelo tjelesna povreda a nakon toga biće podnešen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu

Lazar Perišić direktor Komunalno preduzeća u kome radi radnik D.Č.,  je rekao da će protiv njega zbog toga što je fizički napao čovjeka u toku radnog vremena biti proveden disciplinski postupak.  Do tada radnik redovno izvršava svoje obaveze. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije