Tatjana Čalić


Buka desk

15.10.2019

INTERVJU / GRADOVI DUHOVA Fabrike zjape poluprazne, mjesecima se niko ne javlja na oglase za slobodna radna mjesta  

Tatjana Čalić

Trend odlaska sa prostora Bosne i Hercegovine uzeo je novi, veći zamah.

Ekonomija

11.10.2019

PLATE / Provjerili smo koliko je poslodavaca u RS od 1. jula povećalo plate radnicima

Tatjana Čalić

Mnogi poslodavci se spremaju za povećanje plata radnicima od 1. jula, najavljivao  je premijer Republike Srpske Radovan Višković, prije četiri mjeseca.

Društvo

08.10.2019

PUTOVANJE / Yugo se vraća u velikom stilu: Moderna priča o dramatičnoj sudbini jednog automobila

Tatjana Čalić

Tri decenije nakon što je jugoslovenska automobilska industrija pokušala da osvoji američko tržište, četvero umjetnika Prijedorčanin Danilo Milovanović, te Neža Knez, Toni Poljanec i Luka Erdani iz Slovenije krenuli su na neobično putovanje.

Društvo

03.10.2019

CPossible / Osnovano prvo Udruženje za cerebralnu paralizu u RS: Borićemo se za bolji život svojih članova

Tatjana Čalić

U Banjaluci je ovih dana osnovano „Udruženje za cerebralnu paralizu - CPossible“, prvo udruženje u Republici Srpskoj koje se isključivo bavi osobama sa cerebralnom paralizom.

Buka desk

13.10.2019

INICIJATIVA / Radnici ne odustaju: Zabrana rada nedjeljom ili pet puta veće dnevnice

Tatjana Čalić

Stopostotna zabrana rada nedjeljom ili ograničavanje broja radnih nedjelja na najviše 16-17 nedjelja godišnje. Ali u tom slučaju rad treba biti plaćen bar 250 posto.

Buka desk

01.10.2019

DOGOVORENO / Od danas veće plate za sve zaposlene u zdravstvu RS. Novo povećanje 1. januara!

Tatjana Čalić

U Sindikatu objasnili zašto je odgođen štrajk medicinskih radnika najavljen za danas

Vijesti

06.10.2019

PROSTOR / Koristio samo mobilni telefon i ispričao nevjerovatnu priču o Bosni i Hercegovini

Tatjana Čalić

Pored toga što je sam napisao scenario, uradio naraciju i montažu, zanimljivo je i to što je Kazazović sve snimao mobilnim telefonom, bez dodatnih efekata. Nije koristio ni dronove, jer je želio da fokus vrati na našu perspektivu – naš pogled.

Buka desk

28.09.2019

VAKCINACIJA / SVE VIŠE OBOLJELIH OD MORBILI Roditelji, ne igrajte se sa zdravljem svoje djece, jedan bolesnik zarazi i 18 osoba

Tatjana Čalić

Male boginje (morbili) mogu dovesti do upala pluća, upale mozga, sljepila, ili čak do smrtnog ishoda. Zaušnjaci mogu dovesti do meningitisa, gluvoće, upale testisa. Rubeola takođe može dovesti do upale mozga i krvarenja.

Intervju

02.10.2019

Marko Romić / Psiholog o stanju u BiH: Proživljavamo tešku krizu, obezvrijedili smo sve što je normalno i pošteno, a živimo u jednoj od najljepših zemalja na svijetu

Tatjana Čalić

Kod nas su vjera i nacionalnost postale najunosnija profesija i najsigurnija karta za brzo materijalno bogaćenje. One su postale predmetom najgorih manipulacija. Pravih vjernika je malo i sve manje, a lažnih vjernika, „zaštitnika“ vjere i nacije puno.

Društvo

25.09.2019

ŽIVOT / Herojska borba samohrane majke iz Bijeljine: Radi teške poslove i brine o troje djece sa poteškoćama u razvoju, bolesnoj majci i slijepoj sestri

Tatjana Čalić

Radila bi i više, kaže, ali joj je život u potpunosti podređen brizi o najmlađem djetetu Mirku, koji ide u školu po specijalnom programu za djecu sa poteškoćama u razvoju. U školu ga dovodi i odvodi, a dok je on na nastavi, Angelina radi. 

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.