Slađan Tomić


Društvo

23.11.2020

Desk / Razgovarali smo sa pripadnicima DEJTON generacije koji su napustili BiH: Ne žele da se vrate!

Slađan Tomić

Na naše prostore se ne planiram vraćati, bar ne dok vani ne steknem uspješnu karijeru i ne osjetim da bih zaista mogla nešto promijeniti u BiH. Otišla sam jer sam željela kvalitetno obrazovanje"

Društvo

21.11.2020

BiH / Ko su migranti u BiH i otkud animozitet prema njima?

Slađan Tomić

Javnost je s pravom izrevoltirana, ali to ne smije biti opravdanje za ugrožavanje prava ostalih migranata i davanja kolektivnog identiteta problematičnosti i nasilnosti. 

Intervju

23.11.2020

MLADI / Banjalučanka Anđelina rođena na dan kada je potpisan Dejtonski sporazum za BUKU iz Beča: Oni koji su stvarali “Dejton” nisu mislili o našoj budućnosti

Slađan Tomić

Na dan kada se u Dejtonu potpisivao sporazum koji će zaustaviti rat u Bosni i Hercegovini, u Trebinju se rodila Anđelina Marković.

Izbori u BiH

19.11.2020

POLITIKA / Na lokalnim izborima je poražen bošnjački nacionalizam

Slađan Tomić

Najstarija bošnjačka stranka u BiH SDA, okrenuta krajnje desno, uz pokušaje drugačijeg predstavljanja, poražena je u tri najveća grada u Federaciji – Sarajevu, Tuzli i Zenici

Buka desk

17.11.2020

NSRS / Ko će zamijeniti Draška Stanivukovića u Narodnoj skupštini

Slađan Tomić

Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, iako peti na listi na Opštim izborima 2018. osvojio je najveći broj glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske u svojoj izbornoj jedinici.

Društvo

16.11.2020

IZBORI / Građani su glasali za neravnopravnost polova

Slađan Tomić

Dok se još sabiraju glasovi, a političke partije i kandidati nadaju promjenama tamo gdje je to moguće, jedna je promjena očigledna. Građani u BiH juče su izabrali 50% manje načelnica u odnosu na 2016. godinu.

Buka desk

16.11.2020

BANJALUKA / CIK: stranački posmatrači proaktivniji od izborne administracije

Slađan Tomić

BUKA je pitala članove Centralne izborne komisije kako je moguće da preliminarne rezultate izbora saopštavaju pet sati nakon zatvaranja biračkih mjesta i kako je moguće da stranke satima prije CIK-a imaju i iznose rezultate izbora.

Buka desk

15.11.2020

Desk / CIK: Izlaznost na izborima do 11h manja nego 2018

Slađan Tomić

U Srebrenici s zakašnjenjem otvoreno jedno biračko mjesto u 9.30h. Jedno biračko mjesto u Han Pijesku otvoreno je 9.05 iz tehničkih razloga. U Čapljini u 8.20h otvoreno jedno biračko mjesto.

Buka desk

14.11.2020

INTERVJU / Premijerka BPK-Goražde: najveći problem je nedostatak kadrova, fali nam epidemiologa, anesteziologa, psihologa, infektologa, pulmologa...

Slađan Tomić

Nedostaje stručnog kadra skoro svih specijalizacija.   

Tema

14.11.2020

Region / Lane Gutović za BUKU: Vrijedni i korisni se povlače, ostaju beskorisni

Slađan Tomić

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.