S.Velaga


Buka desk

13.05.2020

RS / Stanivuković: Odmah po ukidanju vanrednog stanja podnosimo krivične prijave

S.Velaga

"Odmah po ukidanju vanrednog stanja podnosimo krivične prijave", izjavio je to za BUKU Draško Stanivuković, povodom najnovijih dešavanja u vezi nabavke pokretne bolnice u RS.

Buka desk

25.03.2020

FOTO / Sprema se karantin za pozitivne na koronavirus, počelo iseljavanje banjalučkih studenata iz Studentskog doma

S.Velaga

Nakon što je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio juče ofanzivniju reakciju na koronavirus, što podrazumijeva i potrebu masovnijeg testiranja, danas je Studentski dom u Banjaluci pretvoren u karantin.

Buka desk

11.03.2020

RS / Oglasila se banjalučka kina: Novi raspored sjedenja, glumci ne dolaze na projekcije, ali rade normalno

S.Velaga

Nakon što su sve javne ustanove otkazale predstave, edukacije, otvorenja i druge aktivnosti, ostalo je pitanje šta sa bioskopima u RS. Jutros je to bilo i pitanje BUKE na press-u nakon sastanka u Vladi RS. A sada su se oglasili i sami bioskopi.

Buka desk

02.03.2020

BIH / Primjer starijima: Mladi iz 6 stranaka se ujedinili kako bi otkrili probleme vršnjaka

S.Velaga

Gdje su mladi? Pitanje je to na koje se u BiH svakodnevno pokušava odgovoriti. Uprkos tome što mnogi odlaze, inicijativa pod istoimenim nazivom, pitanja “Gdje su mladi”, pokrenuta je u sasvim drugačijem kontekstu. 

Buka desk

25.02.2020

BIH / Zbog straha od koronavirusa otkazivanja osmomartovskih putovanja. Evo šta kažu iz turističkih agencija

S.Velaga

Zbog epidemije virusa korona u Italiji pojedine turističke agencije u Republici Srpskoj otkazuju osmomartovske aranžmane, a neke će odluku o putovanjima donijeti narednih dana.

BiH

25.02.2020

BIH / Mladi žele promjene, ali je li kasno za njih ovdje?

S.Velaga

U prošloj godini svjedočili smo podacima lista The Economist o tome kako je BIH na drugom mjestu po nezaposlenosti među mladim ljudima. Uslijedio je demant iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH, u cilju, kako navode, informisanja javnosti.

Buka desk

11.02.2020

BIH / NAŠE MALO JE NEKOME PUNO: Melani Isović pokrenula akciju besplatnog šminkanja maturantica

S.Velaga

Da je za dobra djela potrebno tako malo, a da mogu prerasti u velike pozitivne priče, svjedoči Melani Isović. Djevojka koja je još prošle godine pokrenula akciju koja je ove godine naišla i na veliku podršku i odaziv brojnih ljudi.

Vijesti

30.01.2020

SVIJET / Očevi širom svijeta dijele fotografije sa svojim ćerkama u znak sjećanja na Kobi Brajanta

S.Velaga

Koristeći hešteg #GirlDad očevi širom svijeta dijele fotografije sa svojim ćerkama, kao način da odaju počast NBA legendi, koji je preminuo u nedavnoj helikopterskoj nesreći, sa svojom trinaestogodišnjom ćerkom Giannom i 7 drugih ljudi.

Buka desk

03.12.2019

BIH / OBJAVLJENI ZVANIČNI REZULTATI: BiH među najgorima na PISA testiranju

S.Velaga

Nakon što su jutros objavljeni prvi rezultati na zvaničnoj OECD stranici, sada je i zvanično potvrđeno iz Parlamenta BiH. Na PISA testiranju, BiH je zauzela 62. mjesto od ukupno 79 zemalja koje su učestvovale u testiranju.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.