S. Velaga


Buka desk

19.03.2020

RS / Ministarstvo trgovine i turizma RS: Nema nestašice dobara ni potrebe za vanrednim nabavkama

S. Velaga

S obzirom na povećanu potrošnju, pojačanu kupovinu i situaciju, za koju još uvijek nije izvjesno dokad će trajati pitali smo MInistarstvo trgovine i turizma RS jesu li u planu vanredne nabavke.

Buka desk

05.02.2020

RS / Humor ili uvreda: Šta je Nešić postigao sa izjavom: "Predložiću migranta za ministra"

S. Velaga

Gdje nema rješenja, ima dobrog starog bh humora, koji često graniči sa neukusom, ali i uvredama. Uvjerili smo se to i juče nakon izjave Nenada Nešića, v.d. predsjednika DNS-a i poslanika u Parlamentu BiH.

Vijesti

20.01.2020

SVIJET / London ima rješenje za zagađenje vazduha: Pogledajte o čemu je riječ

S. Velaga

Svijet se konačno budi pred neposrednim prijetnjama koje predstavljaju klimatske promjene. Jedna od trenutno najvećih prijetnji jeste zagađenje vazduha. Ali šta radimo po tom pitanju i, još važnije, šta možemo uraditi?

Buka desk

13.01.2020

RS / Nepravda na Medicinskom fakultetu u Banjaluci: Strani studenti plaćaju najskuplju školarinu od 4000 KM. Pitaju zašto?

S. Velaga

Više od godinu dana, strani studenti Medicinskog fakulteta bezuspješno „vode bitku“ za svoja prava. Uporno ih se ignoriše, uprkos tome što samo žele odgovor na pitanje: „Zašto je visina njihove školarine povišena sa 2.000,00 KM na 4.000,00 KM?“

Buka desk

03.12.2019

OBRAZOVANJE / Objavljeni rezultati PISA istraživanja: Pogledajte gdje je BiH

S. Velaga

Dok se čeka zvanični početak objave rezultata PISA testiranja za BiH, koje će se održati u Parlamentu BiH, prema preliminarmim podacima, dobijenim na zvaničnoj stranici Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) BiH je u regionu među najgorima.

Buka desk

07.11.2019

ZAJEDNIŠTVO / Fratar, paroh i hodža: Ne brojimo krvna zrnca, svi smo braća po Bogu

S. Velaga

Priča o tri nerazdvojna prijatelja, porijeklom iz BiH osvojila je srca širom regije već prošle godine. Ali oni nastavljaju i dalje biti primjer svima na ovim prostorima da se može i treba živjeti zajedno i raditi na pomirenju i suživotu.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.