Milica Plavšić


Društvo

31.01.2020

DAVIDOV 23. ROĐENDAN / Duh prerano usnulog dječaka luta ulicama ovog grada i svaki dan nas opominje

Milica Plavšić

"Na tvoj 23. rođendan, podsjetićemo ih da David živi. On nije u srcu koje svaki dan uništavaju pored Crkvene, u naljepnicama, plakatima,  on više nije ni na Trgu pokraj krivog sata. David živi u svima nama."

Društvo

18.01.2020

INTERVJU / POZITIVNA PRIČA O BANJALUČKOJ KLINICI Svakodnevno liječe najteže pacijente i ne žele otići odavde

Milica Plavšić

“Na našoj Klinici rade mladi ljekari, koji su jako pametni, sposobni i ambiciozni, znaju jezike, i sa svojih 35 godina su završili sve što se u medicini može završiti. Oni su ovdje, tako da se ja ne plašim", kaže prof. dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike.

Intervju

19.12.2019

BUKA INTERVJU / Pomela Škoru, odbila da se rukuje sa Kolindom: Ko je Katarina Peović, kandidatkinja ljevice za predsjednicu Hrvatske?

Milica Plavšić

Na nedavno održanoj debati predsjedničkih kandidata na HRT-u, Katarina Peović sasula je brutalnu istinu o zločinačko-mafijaškom bremenu koje hrvatsko društvo nosi 30 godina i prozvala Miroslava Škoru i Kolindu Grabar Kitarović za licemjerstvo.

Društvo

21.11.2019

BiH / STANOVANJE UZ PODRŠKU Osobe sa intelektualnim poteškoćama ne smiju biti zatvorene u ustanovama

Milica Plavšić

Najbolja praksa koja obezbjeđuje potpunu inkluzivnost osoba sa intelektualnim poteškoćama jeste stanovanje uz podršku.

Društvo

26.10.2019

ZAŠTITA NA RADU / Očajna zaštita radnika u BiH, moramo smanjiti broj poginulih i povrijeđenih

Milica Plavšić

Evropska sedmica za sigurnost i zdravlje na poslu, koja se obilježava svake godine u oktobru, u BiH je započela dvjema tragedijama.

Intervju

10.09.2019

BUKA INTERVJU / Bojan Mikulić, samozatajni umjetnik koji je izradio monumentalne skulpture u Višegradu

Milica Plavšić

Proteklog vikenda otvoren je Muzej žrtvama stravičnog masovnog zločina iz Drugog svjetskog rata. U Starom Brodu, kod Višegrada, iz hladne rijeke Drine izranjaju ljudske figure čija lica odražavaju sav užas njihovog stradanja.  

Tema

09.09.2019

CRTEŽI NA PREVODILAČKIM BILJEŠKAMA / Upoznajte Tijanu Medić, Banjalučanku koja spaja prevođenje, crtanje i matematiku

Milica Plavšić

Tijanini crteži mogu se naći i na popularnom sajtu Bored Panda.

Tema

02.09.2019

Banjaluka / OČISTILA DVA KILOMETRA ULICE KRVLJU da pokaže "banalnost svih naših imaginarnih tvorevina, zbog kojih se svako par godina kolektivno poubijamo"

Milica Plavšić

Ideja je bila da se vizuelno i tjelesno predstave posljedice ideologije „čistokrvnosti“ koju susrećemo još u ranim politikama nacizma, fašizma, i svih ostalih pokreta koji su za cilj imati eksplicitno „očistiti“ jednu rasu ili naciju od različitosti.

Društvo

30.08.2019

ŠEHITLUCI / Sječa drveća na Banj brdu je "ekocid", tvrdi grupa građana. Iz Šumskog gazdinstva Banja Luka odgovaraju - Sve je u redu!

Milica Plavšić

Redakcija portala Buka dobila je e-mail od, kako se u pismu navodi, “grupe građana”, u kojem se iznose oštre optužbe na rad Šumarskog gazdinstva Banja Luka u vezi sa sječom drveća u rekreativnoj zoni Banj brdo - Šehitluci. 

Društvo

05.06.2019

UPOZORENJE / Prof. dr Zehra Dizdarević: Moramo voditi računa da nam se ne desi London 1952. god., kada je preko 1000 ljudi umrlo od zagađenog vazduha

Milica Plavšić

„Moramo voditi računa da nam se ne desi to što se desilo u Londonu, kada je zbog čađi bilo jako mnogo smrtnih slučajeva. To su bili tzv. stresogeni smrtni slučajevi,  respiratorni sindromi, koji su ubili preko 1000 ljudi."

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.