Klix


Buka desk

12.01.2020

BIH / Sablasno u centru Sarajeva: Prolaznici lica prekrivaju maskama i šalovima

Klix

Fotoreporter portala Klix.ba jutros je prošetao sablasnim ulicama u centru Sarajeva. Zrak opasan po zdravlje, sivilo i rijetki prolaznici s maskama na licu govore da su stanovnici glavnog grada BiH ozbiljno shvatili upozorenja o prekomjernom zagađenju

Buka desk

10.01.2020

BIH / Ova opština u BiH prva je uvela besplatan javni prijevoz za sve svoje stanovnike

Klix

Općina Prozor-Rama je početkom 2020. godine uvela besplatan javni prijevoz za sve svoje stanovnike i time jedina u državi, pa i široj regiji, riješila problem saobraćajnih gužvi i smanjila zagađivanje zraka.

Vijesti

10.01.2020

SVIJET / Trump tvrdi da je Soleimani planirao raznijeti Ambasadu SAD-a

Klix

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da je vrhovni general iranske vojske Qasem Soleimani planirao raznijeti Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država prije nego što je ubijen u napadu američkih bespilotnih letjelica prošle sedmice.

Buka desk

09.01.2020

BIH / Bh rukometaš donirao 6000 KM djeci oboljeloj od raka

Klix

Bh. rukometni reprezentativac Benjamin Burić donirao je novac Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

Buka desk

08.01.2020

BIH / Zbog krize vlasti u Kantonu Sarajevo nema januarskih plata

Klix

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. marta 2019. nije usvojen na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo i to će, izvjesno je, dovesti do blokade svih isplata u javnim institucijama.

Vijesti

03.01.2020

SVIJET / Desetine američkih državljana napuštaju Irak nakon krize u Iranu i ubistva generala

Klix

Desetine američkih državljana koji rade za strane naftne kompanije u južnom iračkom gradu Basri napuštaju zemlju, saopćilo je iračko ministarstvo nafte, a nakon američkog zračnog udara u kome je ubijen vodeći iranski komandant u Iraku.

Buka desk

30.12.2019

BIH / Mektić: Ne bojim se presude, ali pravosuđe je "kriminalna i korumpirana hobotnica"

Klix

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je u razgovoru za Klix.ba kako je optužnica protiv njega rezultat lične osvete glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Vijesti

25.12.2019

SVIJET / Božićna poruka pape Franje: Bog voli sve ljude, čak i one najgore od nas

Klix

Papa Franjo poručio je vjernicima na Badnje veče, koje se proslavlja po Gregorijanskom kalendaru, da Bog voli sve, pa čak i one najgore osobe među ljudima.

Region

24.12.2019

REGION / Kokan Mladenović povukao svoju predstavu sa festivala u Nišu zbog imena Aleksandra Vučića

Klix

Kokan Mladenović povukao je režiju, naslov i autorski tim predstave „Sitničarnica kod srećne ruke“, koja je trebalo da bude premijerno izvedena 11. marta na Dan Narodnog pozorišta Niš te da otvori drugo izdanje festivala Teatar na raskršću.

Buka desk

19.12.2019

BIH / Kardinal Puljić okupio političare na molitvi: Niste pozvani da bih vam držao lekcije

Klix

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pozvao je katolike djelatnike u bh. društveno-političkom životu da danas u Katedrali Srca Isusova dođu na božićnu duhovnu obnovu, nakon koje je uslijedila sveta ispovijed te Euharistijsko slavlje.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.