Danas.rs


Region

01.11.2019

SRBIJA / Telenor, Telekom i VIP pokrivaju tajne službe u nadzoru građana

Danas.rs

Građani Srbije od ove godine mogu isključivo da nagađaju koliko puta su policija i službe bezbednosti direktno pristupale bazama zadržanih podataka mobilnih operatera i internet provajdera pošto ti podaci više nisu javno dostupni, otkrila SHARE fondacija

Region

24.10.2019

SNEŽANA ČONGRADIN / Nasilje elite je tako jako da je običnom čovjeku nemoguće izdržati

Danas.rs

Dosta je obeshrabrujuće danas u Srbiji biti heroj. Kao i ranije, naravno. Otkriti aferu, korupciju, zločin, rizikovati egzistenciju, biti na strani ideala istine i pravde.

Buka desk

21.10.2019

REGION / VESNA PEŠIĆ: Bojkot je pobuna. Ne idemo na izbore, neću da budem ovca za klanje

Danas.rs

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je danas je jedina šansa za opozicione stranke na izborima bojkot, jer ne postoje elementarni uslovi za fer izbore.

Tema

02.10.2019

REGION / Bjelogrlić: Imamo jednu ruralnu vlast, a veoma urbane serije

Danas.rs

Zanimljivo je da su 2014. i 2015. godine naš medijiski prostor okupirale serije čiji bi smo pristup mogli da okarakterišemo kao „ruralni“ jer su nosile naziv „selo“,- kazao je Dragan Bjelogrić, glumac, reditelj i producent.

Region

16.09.2019

REGION / Bela Crkva: Profesorice u gimnaziji dobile otkaz jer nisu htjele da budu botovi

Danas.rs

Ostale su bez posla, pošto su odbile političke ucene da u slobodno vreme treba da se bave „botovanjem“ i idu na političke mitinge, javio je sajt Belocrkvanske novosti.

Region

13.04.2019

1 od 5 miliona / Ispred Doma Narodne skupštine Srbije danas protest „Svi kao jedan -Jedan od pet miliona“

Danas.rs

U Beogradu će danas u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“.

Region

15.12.2018

Protesti / Desetak hiljada na protestu u Beogradu, sledeći skup 16. januara (FOTO, VIDEO)

Danas.rs

Na drugom protestu „Stop krvavim košuljama“, pod sloganom „Hajde da se prebrojimo“ okupilo se na beogradskim ulicama večeras desetak hiljada građana, više nego prošle subote, uprkos snegu koji pada već više od 24 sata.

Region

28.08.2018

Predstavnici diplomatskih krugova iz Berlina o zaokretu u politici SAD prema kosovskom problemu / I Njemačka će na kraju prihvatiti razgraničenje

Danas.rs

Imajući u vidu jasne „signale“ Vašingtona da će prihvatiti dogovor o razgraničenju Beograda i Prištine, Berlin neće ostati „usamljen igrač“ na međunarodnoj političkoj sceni i, po svemu sudeći, uvažiće kompromis koji budu postigli srpski i kosovski predsednik Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

Buka desk

05.07.2018

Desk / „Simini četnici“ oslobođeni za ubistvo 27 romskih civila

Danas.rs

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je oslobađajuću presudu protiv pripadnika jedinice „Simini četnici“ za rušenje džamije i za ubistvo 27 romskih civila u selu Skočić (Zvornik, BiH) u julu 1992. godine.

Region

22.03.2018

Žarko Trebješanin / Gde nema nade u budućnost, deca se ne rađaju

Danas.rs

LJudi su ovde izgubili nadu. Kada izgubite nadu i veru u budućnost, tu nema dece, jer niko ne želi da unesrećuje potomstvo.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.