Capital.ba


Ekonomija

11.11.2020

Ekonomija / Milionsku pomoć Srbije Vlada Republike Srpske podijelila crkvama

Capital.ba

Vlast Republike Srpske ove godine je vjerskim zajednicama podijelila oko 10 miliona maraka uzimajući novac iz donacija Vlade Srbije, iz Budžeta RS i iz „Elektroprivrede RS“, pokazuje analiza portala CAPITAL.

Ekonomija

09.11.2020

Ekonomija / Završena IT borba: Posao dobio "Prointer"

Capital.ba

Konačno je završena ova IT saga.

Ekonomija

20.10.2020

Ekonomija / Vrtoglav rast kompanija koje su Nešiću „došle glave“

Capital.ba

Obračun SNSD-a i Milorada Dodika sa predsjednikom DNS-a Nenadom Nešićem eskalirao je iznošenjem podataka o korupciji, reketiranju i kriminalnim radnjama koje je Nešić navodno sprovodio preko firmi iz Istočnog Sarajeva. Izdvajaju se dvije firme...

Buka desk

09.10.2020

Desk / Načelnik Srebrenice zapošljava filozofe, dramske umjetnike i psihologe

Capital.ba

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić odlučio je da mjesec dana prije izbora opštinski budžet i upravu optereti angažovanjem filozofa, dramskih umjetnika, profesora razredne nastave, psihologa, doktora i drugog osoblja, saznaje portal CAPITAL.

Buka desk

08.10.2020

Desk / Vlada Republike Srpske nastavlja preko Inspektorata ismijavati pravosuđe

Capital.ba

Vlada je i ovaj put primjenila identičan model kao što je to uradila i 2019. godine. Tomić je prvo imenovan na sjednici održanoj prošle sedmice da bi već na današnjoj bio smijenjen.

Društvo

06.10.2020

Desk / Funkcionerka SNSD tuži Banjaluku za 900.000 KM

Capital.ba

Bivša direktorica Doma zdravlja i sadašnji poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gordana Tešanović tužila je Grad Banjaluka zahtijevajući odštetu od 900.000 KM zbog zabrane saobraćaja do njenog hotela „Trešnja“ na Banj brdu,saznaje Capital

Buka desk

11.09.2020

Desk / Republika Srpska donaciju Srbije donirala Beogradu

Capital.ba

Vlast u Republici Srpskoj je prije nekoliko dana donijela nesvakidašnju odluku. Novac koji je Srbija donirala Srpskoj i njenim građanima Vlada je vratila, odnosno donirala Srbiji, objavio je Capital

Ekonomija

27.12.2019

Ekonomija / “Prointer” preuzeo “Kalderu”, Minić novi direktor

Capital.ba

Kompanija “Prointer” iz Banjaluke postala je većinski vlasnik kompanije “Kaldera” iz Laktaša a cijeli posao je ozvaničen danas potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji.

Ekonomija

24.12.2019

Ekonomija / Stigao novi avion Vlade Srpske, cijena sitnica 19 miliona KM

Capital.ba

Novi avion Cessna od 19 miliona KM, koji je Vlada Republike Srpske kupila, stigao je na banjalučki aerodrom, saznaje portal Kapital.

Ekonomija

14.11.2019

Desk / Vlada Republike Srpske izrazito nerazvijene opštine počastila sa tri marke

Capital.ba

Vlada Republike Srpske je donijela odluku da izrazito nerazvijene opštine, tačnije njih 19 pomogne sa po hiljadu maraka kako bi “ojačala” njihove kapacitete.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.