Novi detalji sa turnira na Ilidži, djeca skandirala: “Ubij Srbina”(VIDEO)

Kako prenosi Kurir, pojavio se šokantan snimak za koji se tvrdi da je nastao jutros u Sarajevu tokom međunarodnog fudbalskog turnira za dječake “Šampion junior kup”, a na kojem se vidi kako grupa dječaka skandira “Ubij Srbina”, poslije čega je uslijedio niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

Ovaj sramni trenutak se dogodio tokom utakmice. Dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su da skaču i skandiraju “Ubij Srbina”.

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako im muški glas dobacuje “Ej, ko ti je to rekao da pjevaš?”. Nije poznato ko je muškarac koji je reagovao, ali se očigledno zgranuo kada je čuo da tako mala djeca to pjevaju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Roditelj djeteta iz Fudbalskog kluba “Zvezdara” ispričao je za “Kurir” da je napadu huligana prethodio incident za vrijeme utakmice u sali hotela, gdje je grupa dječaka, učesnika turnira, skandirala “Ubij Srbina”.

On navodi da ta dva incidenta nemaju nikakve veze jedan s drugim, jer prvi nije bio organizovan, a drugi jeste.

“To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala `Nika T6`. Skandirala su deca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio”, rekao je roditelj.

On kaže da je nekoliko časova kasnije došlo je do haosa u hotelu i ispred njega i da su ih očigledno napali navijači Sarajeva, što je zaključio po bordo maskama koje su nosili.

“U hotel je upalo njih desetak sa ciljem da isprovociraju našu reakciju. Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvet i nema nikakvih nacionalističkih obeležja, čak ni srpskih boja”, pojašnjava roditelj i dodaje da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

On dodaje da su djeca blagovremeno sklonjena na sigurno kada je incident počeo.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije