Katolički sveštenik osuđen na 4 godine zatvora zbog zlostavljanja djece

Katolički sveštenik u Njemačkoj osuđen je u ponedjeljak na četiri godine zatvora zbog seksualnog kontakta s maloljetnicima putem interneta.

Regionalni sud u Fuldi proglasio je 43-godišnjeg sveštenika krivim za uključivanje u seksualne onlajn razgovore s maloljetnicima u periodu od septembra 2021. do jula 2022. godine.

Sveštenik je optužen da je kontaktirao djecu i adolescente na internetu, pokazivao im dječije pornografske video zapise i ohrabrivao ih da se skinu i vrše seksualne radnje putem veb kamere.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Državno tužilaštvo u Frankfurtu pozdravilo je presudu, rekavši da se time šalje jasna poruka počiniocima, posebno onima koji zloupotrebljavaju internetske platforme.

– Presuda pokazuje da seksualno zlostavljanje djece na internetu nije prihvatljivo. Čak i ako se dešava isključivo putem interneta bez direktnog fizičkog kontakta – rekao je Benjamin Krause, viši javni tužilac.

Advokat optuženog Aksel Dohmann najavio je žalbu na presudu, pozivajući se na pravne i proceduralne greške suda.

Slučaj je izašao na vidjelo nakon dojave Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu djecu sa sjedištem u SAD-u, koji je otkrio sumnjive aktivnosti na internetu. Njemački istražioci su potom u julu 2022. pretresli sveštenikovu rezidenciju i kancelariju u Kalbachu, zaplijenivši elektronske uređaje za čuvanje podataka koji sadrže inkriminirajući materijal.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije