Nasilnik mu maltretirao sina: “Svi su šutjeli, a onda sam ga zgrabio i riješio stvar na svoj način”

Osvrnuo se na situaciju koja se dogodila u jednoj zagrebačkoj školi, a iz koje se cijeli razred ispisao zbog nasilnog vršnjaka

Hrvatski glumac Asim Ugljen obratio se svojim prijateljima i pratiteljima na Facebooku i ispričao kako je njegov sin Dino ranije bio žrtva vršnjačkog nasilja. Svoju priču je odlučio podijeliti zbog situacije u jednoj zagrebačkoj školi iz koje se jedan cijeli razred ispisao zbog maltretiranja koje su pretrpjeli od strane jednog vršnjaka. Nasilje o kojem je glumac pričao događalo se kad je njegov sin krenuo u osnovnu školu.

“Na početku njegovog osnovnoškolskog obrazovanja, Dino je u razredu imao klinca koji je bio pravi bully. Bio je puno veći od svih, i mlatio ih je bez milosti. Dineka je iz nekog razloga izbjegavao. Dok ga nije zgrabio. Kada mi je Dino to ispričao, Marta me zamolila da ne napravim s*anje. Stisnuo sam joj ignore. Sutra ujutro sam otišao s njim do škole, ušao u školu, probali su me zaustaviti, ali i njima sam stisnuo ignore i nastavio niz hodnik do malog koji je upravo maltretirao neku djevojčicu. Pitao sam ga je li on taj i taj. Mali je prkosno dignuo bradu i rekao da je. Zgrabio sam ga za majicu i dignuo u zrak te mu rekao da kada sljedeći put stavi prst na moje dijete, da neću tući njega, nego da ću mu svaki put razbiti oca kao vola u kupusu”, započeo je u svojoj objavi.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Potom je Asim napisao da mu je zbog ponašanja dječaka bilo jasno zašto je on takav.

“Mali je piskutavo progovorio da je njegov tata najjači i da uvijek razbije sve. Bilo mi je jasno zašto je mali takav i tko ga je odgojio. No, za nasilnike bilo kojih godina i spola, samo sila pomaže. Nema rezoniranja s njima. Znam, jer se cijeli život borim protiv takvih. Rekao sam mu, da ako želi provjeriti je li njegov otac najjači, neka ga slobodno pošalje meni, da testiramo tu teoriju i spustio ga na pod”, ispričao je glumac pa nastavio:

“Skupile su se učiteljice i domar, kojima je bilo vidno neugodno, ali su mi objašnjavali da se danas tako više stvari ne rješavaju. A onda sam ja njima objasnio da njihov način rješavanja stvari ne funkcionira, jer mali mjesecima terorizira cijeli razred, a ništa se nije promijenilo, te da je došlo vrijeme da to riješim na moj način. Onda sam ih zamolio da ili pozovu murju ili da mi o**ebu s puta, jer s njima neću biti ljubazan kao s malim nasilnikom, jer su oni šutjeli kad je mali šorao moje dijete. Nitko nije pozvao murju, razmaknuli su se da prođem. Njegov tata me nikada nije nazvao. Mali je nastavio maltretirati sve, osim Dineka. Njemu je stalno govorio da poruči tati da ga ne dira.

Nažalost, sila je jedina stvar koju nasilnici razumiju. Zato su sve ove spike oko ovog koji maltretira cijelu školu potpuno krive i neće se riješiti ništa. Dok institucije stvarno ne poduzmu nešto, proći će toliko vremena da će ti klinci već ići u srednju školu, jer ovo ping-ponganje je klasično iskorištavanje demokracije i korištenje sporosti sustava u rješavanju bilo čega. Ku*ac bih si prije odrezao negoli dopustio bilo kome da mi se iživljava na djeci iti jedne, jedine sekunde. Nema životinje na planetu koja će mirno sjediti dok mu potomče pati. Nisu naši stari bili ludi kad su govorili: ‘Sila Boga ne moli‘”, dodao je glumac.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije