Đoković nakon finala u Šangaju ostao misteriozan: Hajde da vidimo…

Novak Đoković je plasmanom u finale mastersa u Šangaju stigao do novih bodova, ali nije napredovao na ATP listi. Ali, više puta je rekao da mu ATP lista više nije prioritet, pa je ovog ponedeljka ustao i video novih 650 bodova na svom kontu, piše Nova S.

Đoković je ostao četvrti teniser planete sa 6.210 bodova, a uspeo je da smanji razliku u odnosu na Aleksandera Zvereva (sada ima 6.795), te da uveća u odnosu na Danila Medvedeva (5.530).

Prvoplasirani je i dalje Siner koji je uvećao bodovni saldo sza 910 bodova i sada ima 11.920. Drugoplasirani je ostao Karlos Alkaraz sa 7.120 bodova.

Đoković je tako gotovo izvesno osigurao da godinu ne završi van Top 5 na svetu, osim u slučaju nekih neverovatnih partija Tejlora Frica.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ipak, napravio je veliki napredak kada je u pitanju ATP trka jer je tu stigao na šestu poziciju sa 3.910 bodova i sada ima prednost u odnosu na Frica (3.805), Andreja Rubljova (3.580) i Aleksa de Minora (3.305). Potrebno mu je da bude bolje plasiran od jednog od njih da bi se našao u Torinu.

Srpski teniser je ostao misteriozan. Nije potvrdio gde će još igrati do kraja sezone.

„Ne znam šta budućnost donosi, biću spontan i videću kako se osećam u datom trenutku. I dalje planiram da se takmičim i da igram naredne sezone i hajde da vidimo kako će ići“, rekao je Đoković.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije