Pronađene pare zbog kojih je DŽONIĆ UBIO I SPALIO SVOJE ROĐAKE

Dio novca za koji se sumnja da ga je penzionisani vatrogasac Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac ukrao od brata Gorana Đokića kojeg je likvidirao sa porodicom, pronađen je nedavno, tri godine od svirepog zločina.

Džonići su nam prve komšije, saznala sam da im se pokvarila nadzorna kamera pa se jedan od Goranovih sinova popeo na tavan da vidi šta nije u redu. Kako sam saznala, na tavanu ispod greda pronašao je oko tri i po hiljade evra za koje oni uopšte nisu znali pa su pretpostavili da ih je Goran sakrio. Plašeći se da bi mogli da budu uhapšeni kao saučesnici, jer su već bili u pritvoru sa ocem, odmah su pozvali policiju. Ja sam iz moje kuće to vidjela pa sam se raspitala o čemu se radi. Sigurna sam da je to novac koji je ukraden od mog mrtvog sina, a vjerujem da to nije sve, da je Goran negdje sklonio još para za šta njegova porodica možda ni ne zna – rekla je Stojanka Đokić.

Izvori uključeni u ovaj slučaj su potvrdili da je ta informacija validna.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Tačno je, pronađena je izvjesna suma novca, ne mogu precizno da kažem o kom se iznosu radi. Obaviještena je policija i tužilaštvo, obavljen je uviđaj i novac je preuzet radi dalje forenzičke obrade kako bi se ustanovilo da li na njima ima bioloških tragova Đokića što bi potvrdilo sumnju da taj novac potiče iz pljačke i trostrukog ubistva. Vrlo je vjerovatno da je to novac Gorana Đokića jer ne postoji nijedno drugo objašnjenje zbog čega bi ga Džonić sakrio na tako nepristupačnom mjestu, a da čak ni svoju porodicu ne obavijesti o tome. To se uklapa u cjelokupno njegovo postupanje sa ukradenim novcem koji je sakrivao odmah nakon zločina – rekao je dobro obaviješteni izvor.

Iz “pasata” uzeo više od 40.000 evra

Džoniću je stavljeno na teret da je iz “pasata” Gorana Đokića, koji je u Aleksincu imao mjenjačnicu, oduzeo više od 40.000 evra u raznim valutama koji su se nalazili sakriveni u automobilu. Prema optužnici, on je iz vozila uzeo 1.380.000 dinara (oko 11.500 evra), 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka (oko 4.060 evra) i 1.690 američkih dolara (oko 1.500 evra) kao i 160 američkih dolara (oko 140 evra) u apoenima od po jedan dolar. Potom se vratio u Moravac gdje je sakrio novac u kući u izgradnji koju koristi njegov sin Stefan, piše Telegraf.

– U kupatilu je ostavio 160 dolara (oko 140 evra), u pomoćnoj prostoriji pored kuće u bijeloj kutiji 768.000 dinara (oko 6.400 evra), a u voćnjaku iza kuće 612.000 dinara (oko 5.110 evra), 3.940 švajcarskih franaka (oko 4.060 evra), 1.690 dolara (oko 1.500 evra) i 17.130 evra zakopavši ovaj novac ispod drveta, dok je 10.000 evra na ime pozajmice vratio rođaku – navodi se u optužnici.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije