Protest u Beogradu: “Verujemo Mileni Radulović”

Ispred Palate pravde u Beogradu danas je održan protest “Verujemo Mileni Radulović”. Povod za okupljanje u organizaciji Žena u crnom je suđenje Miroslavu Miki Aleksiću. Aleksić je optužen za silovanja i seksualno zlostavljanje polaznica dramskog studija ’Stvar srca’, čiji je bio vlasnik. U 10:30 počeo je nastavak sudskog postupka protiv Aleksića koji je počeo u februaru 2022. godine. Žene u crnom su dosada pratile sva ročišta, a prije svakog su organizovale protest.

U januaru 2021. godine, nekoliko bivših polaznica škole glume „Stvar srca“ iznijelo je optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje protiv svog bivšeg učitelja glume Miroslava Aleksića. Tri mjeseca kasnije, 21. aprila 2021. godine, podignuta je optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića. On je uhapšen i u pritvoru je proveo osam mjeseci, kada je pušten da se brani sa slobode. Sudski postupak protiv Aleksića je počeo u februaru 2022. godine poslije više odlaganja i završenih pripremnih ročišta.

Faza dokaznog postupka, u kojem su svjedočile žrtve koje su preživjele seksualno nasilje, završena je i sada se očekuje saslušanje svjedoka i svjedokinja.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Žene u crnom svaki put pred početak glavnog pretresa održavaju protest ispred Palate pravde, sa transparentima “Verujemo Mileni Radulović”, “Silovali su u ratu – siluju i u miru”, “Silovanje je zločin, Pravda za žrtve, kazna za počinioce”.

Ovog puta, svoje saosjećanje i solidarnost sa žrtvama seksualnog nasilja, izrazile su i učesnice sastanka Međunarodne mreže Žena u crnom u organizaciji Žena u crnom iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Italije.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije