Sarajevo: Meg Ryan održala Masterclass sa Danisom Tanovićem

Glumica Meg Ryan stigla je u Sarajevo gdje je će joj biti dodijeljena počasna nagrada Sarajevo Film Festivala za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti.

Ryan je prvog dana posjete Sarajevu, 20. augusta, održala masterclass koji je moderirao nagrađivani bh. redatelj Danis Tanović, dobitnik Oscara za film “Ničija zemlja”.

Masterclass je bio posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Ryan i njen novi film “What Happens Later”, koji će također biti prikazan na Festivalu.

Romantična komedija koju je Ryan režirala, napisala scenarij i u kojoj glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem, “What Happens Later” Bleecker Street Medije, njezino je drugo redateljsko djelo, nakon nezavisnog filma “Ithaca” iz 2015. godine.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Počasno Srce Sarajeva bit će joj dodijeljeno u utorak navečer.

Kako je saopćio Sarajevo Film Festival, “holivudska zvijezda poznata po svestranosti i prirodnom šarmu u svakoj ulozi koju igra, Ryan će također predstaviti posebnu projekciju svoje hit romantične komedije iz 1998. godine Imaš poštu”.

Poznata glumica će u otvorenom kinu Metalac pozdraviti publiku na istom mjestu gdje je ovaj film prikazan prije 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu, 1999. godine.

Osim Ryan, na SFF su stigli i američki glumac John Turturro te scenaristi i redatelji Cord Jefferson, Alexander Payne i Elia Suleiman.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije