Građani Banjaluke šire video na društvenim mrežama: “Onima koji brišu školu i vrtić treba virtualna šetnja naseljem”

Uoči današnje javne rasprave, koja će se održati sa početkom u 16.00 časova u sali 33 Gradske uprave, građani naselja Aleja Centar u Banjaluci su na društvenim mrežama podijelili video kojim izražavaju nezadovoljstvo povodom novog nacrta regulacionog plana za njihovo naselje.

U opisu videa stoji: “Onima koji brišu školu i vrtić sigurno nisu prošetali naseljem, te da ovaj put to mogu učiniti virtualno“.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovaj video je nastao kao reakcija na planove gradske administracije da umjesto škole, čija je gradnja predviđena trenutno važećim regulacionim planom, izgrade zgradu od sedam spratova sa četiri lamele. Pored toga, iz plana je izbačeno i dječije igralište, dok je gradnja vrtića ostala u planu, ali sa znatno manjim dimenzijama.

Video, kažu nam mještani ovog naselja, jasno prikazuje trenutne uslove u naselju, koji su jako loši, a nove zgrade bi samo pogoršale situaciju.

 “Naše naselje vapi za školom i većim vrtićem. Imamo sve više mladih porodica koje se doseljavaju, a ova odluka će samo pogoršati situaciju. Gradska administracija mora razumjeti da su obrazovni i rekreativni objekti od vitalnog značaja za razvoj naše zajednice“, ističe  Ana Marić.

Građani su putem društvenih mreža pozvali sve zainteresovane da prisustvuju raspravi i podrže njihovu inicijativu za očuvanje škole i vrtića u naselju.

Ostaje da se vidi kako će gradska uprava odgovoriti na primjedbe i prijedloge građana na današnjoj javnoj raspravi.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije