Jovanović: Žene su žrtve foliranja vlasti u Srbiji

 

Ovakvim odnosom vladajuće koalicije žene postaju žrtve našeg foliranja pred Evropom rekao je lider LDP Čedomir Jovanović, nakon što je usvojen amandman na zakon o izboru narodnih poslanika prema kome svaki treći kandidat na izbornim listama mora da bude žena, ali joj to ne garantuje i ostanak u skupštinskim klupama jer će moći da bude zamenjena kandidatom bilo kog pola.

Jovanović kaže da u 21. veku živimo u zemlji u kojoj je normalno da žena bude domaćica, čistačica, sekretarica, ali nema pravo da bude ravnopravni učesnik u političkom životu u meri u kojoj je to standard normalne Evrope.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

S druge strane, kako dodaje, žene Srbije su lideri na svim crnim listama ove planete: imamo najveći procenat obolelih od raka grlića materice, najveći procenat žrtava nasilja u porodici i najveći procenat žena koje su izložene pritiscima na radnom mestu.

Zašto se niste založili za zastupljenost malih stranaka kao što je tražio PUPS, JS, SDP i SPO? Da li to znači da LDP neće ići u predizborne koaliciju ili nešto drugo?

Na izbore ćemo izaći kao LDP, sa svojom politikom. To je najbolji način da dobijemo podršku za teme na kojima insistiramo, jer u sledeću vladu ulazimo samo ako u njoj budemo mogli da obezbedimo garanciju da će se sprovoditi politika koja je Srbiji potrebna – briga o ljudima, zaštita srednje klase, posao za mlade kako bi mogli da finansiraju solidarnost prema starijima, evropski poslovi umesto čekanja pred vratima Brisela, konkurencija, ulazak u NATO zato što ne smemo ostati izolovani, saradnja sa susedima u stvarnom životu i ekonomiji.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije