Rejting DS-a raste, SNS-u opada

Rejting DS-a raste, dok njihovom glavnom konkurentu SNS pada. Istovremeno raste broj onih koji na sledećim izborima neće glasati, pokazalo istraživanje.

Istraživanje koje je obavila agencija “Ninamedija risrč” preneo je dnevni list Press.

Za DS bi, prema rezultatima istraživanja sprovedenog u prvoj polovini maja, glasalo 21,7 odsto, a za naprednjake 15,6 odsto anketiranih. Na izbore bi sigurno izašla tanka većina od 51 odsto birača, 38,1 odsto ne zna za koga bi glasalo, a 5,3 odsto bi precrtalo listić.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U poređenju sa aprilskim istraživanjem agencije “Ninamedija risrč”, broj neopredeljenih se povećao za 8,2 odsto.

U periodu od aprila do maja podrška demokratama je porasla sa 17,9 na 21,7 odsto, dok je rejting naprednjaka posle štrajka njihovog lidera Tomislava Nikolića pao za čitavih devet odsto – sa 24,6 na 15,6 procenata.

Sve ostale stranke daleko zaostaju za dvema najvećim partijama, i, kako pokazuje istraživanje, ukoliko se u obzir uzmu i neopredeljeni birači, cenzus od pet odsto ne bi prešao niko osim demokrata i naprednjaka.

Najbliža cenzusu je Srpska radikalna stranka, kojoj je za mesec dana podrška porasla sa tri na 4,6 odsto.

SPS ni u koaliciji sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom, ako se sabere pojedinačni rejtinzi tih stranaka, ne bi ušao u parlament, jer bi za njih glasalo 4,3 odsto građana.

Demokratska stranka Srbije podržava 2,8 odsto, Liberalno-demokratsku partiju 1,7 odsto, a Ujedinjene regione Srbije 0,9 odsto pokazuje istraživanje.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije