Kosor: Ulazak u EU je povratak kući

Završetkom pregovora i ulaskom u EU hrvatski se narod vraća kući, jer se doista osjećamo kao da pripadamo tom civilizacijskom krugu rekla je u ponedjeljak u Katowicama hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Predsjednica Vlade to je rekla u govoru na početku trećeg Europskog gospodarskog kongresa na koji je pozvana kao posebna gošća, uz predsjednike vlada triju zemalja Višegradske skupine, mađarskog Viktora Orbana, češkogPetra Nečasa i poljskog Donalda Tuska te predsjednika Europskog parlamenta Jerzyja Buzeka.

“Želim da velikim pljeskom pozdravite našu posebnu gošću, predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor kojoj i na ovaj način poručujemo da je Hrvatska za nas već članica EU i da samo čekamo da se to službeno potpiše” rekao je na otvorenju trodnevne konferencije domaćin, poljski premijer Tusk predstavljajući nazočnima hrvatsku premijerku.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kosor je govoru istaknula kako je Hrvatska dovršila golemi posao ispunivši više od 120 mjerila i da će u EU ući spremna i od prvog dana članstva biti ravnopravan i pouzdan partner ostalim članicama. “To nam sve pruža optimizam da ćemo, kad uđemo u EU biti ne samo punopravna već i ravnopravna članica Unije” rekla je Kosor.

Zahvalivši se trima premijerima na potpori koju su njihove zemlje sustavno davale Hrvatskoj u ulasku u EU Kosor je rekla da će Hrvatska nakon ulaska u Uniju idućih godina biti onakva kakve su prema njoj bile Češka, Mađarska i Poljska- dobrohotna, uz puno potpore i želje da sa zemljama koje žele ući u EU podjeli svoja znanja.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije