Kosor ne pokreće istragu o brijunskim transkriptima

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor rekla je danas kako ni u jednoj svojoj izjavi nije govorila o pokretanju istrage o transkriptima zato što hrvatska vlada nema namjeru provoditi istragu, nego je rekla da će tražiti izvještaj o radu vladina Ureda za saradnju s Haaškim sudom.

“Ono što mi u vladi želimo znati je, na temelju naše trajne opredijeljenosti za otvorenu i potpunu saradnju s Međunarodnim krivičnim sudom u skladu s Ustavnim zakonom, utvrđivanje činjenica o radu tog ureda od osnivanja 1996. do danas”, rekla je novinarima predsjednica hrvatske vlade.

Podsjetivši kako vladin Ured za saradnju s Haaškim sudom radi u sklopu Ministarstva pravosuđa RH, rekla je da joj je već dostavljeno prvo preliminarno izvješće.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Vrlo brzo će se završiti cjelokupni posao i kad bude gotovo potpuno izvještaj, ako budemo smatrali da postoje neki osobito važni elementi za javnost, o tome ćemo je izvijestiti”, najavila je Kosor i dodala da će o njemu raspraviti u užem kabinetu vlade.

“Svaka vlada koja želi da država funkcionisati isključivo tako da svatko ima obvezu poštovati zakone, ima pravo tražiti izvješća od svojih ureda”, rekla je Jadranka Kosor.

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije