Mišković dobija 632,5 miliona eura

Iako su iz Delte dugo tvrdili da će prodati samo polovinu kompanije, istina je da će Belgijanci kupiti svih 100 odsto kapitala i to za 932,5 miliona eura. Međutim, od te sume Delta holdingu i njenom vlasniku Miroslavu Miškoviću pripašće 632,5 miliona eura dok će 300 miliona Delez platiti bankama za dugove koje prema njima ima Delta

Predsjednik i generalni direktor Delez grupe Pjer Olivije Bekers izjavio je na konferenciji za novinare u hotelu Kontinental da se Delta maksi savršeno uklapa u strateške ciljeve kompanije i da je jugoistočna Evropa jedno od tržišta koje obećava.

– Izabrali smo Delta maksi jer je lociran u Srbiji i dobijamo 450 prodavnica u pet zemalja u kojima ćemo nastaviti da djelujemo, a već smo prisutni u Grčkoj i Rumuniji. Ono što je Delta maksi grupa izgradila do sada je za svaku pohvalu. Sa našom ekspertizom možemo da to poboljšamo efikasnošću, tehnologijom i znanjem. Nećemo nametati drugo ime, ali ćemo lokalni brend ojačati dodatnim asortimanom.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dobavljači će takođe imati korist od ovog odnosa jer u svim zemljama sa njima imamo dugoročne ugovore i dobiće mogućnost da rastu i svoju robu plasiraju i u drugim zemljama u kojima poslujemo. Oko 50 odsto naših dobavljača su lokalni dobavljači.

Takođe, zaposleni će imati priliku da napreduju i rade u drugim državama, a broj zaposlenih ćemo povećati – rekao je Bekers i dodao da će većim dijelom srpski menadžment nastaviti da vodi Maksi.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije