Jedan od tri

Evo jedne liste na kojoj se nalaze najbolji filmovi iz slavnih i popularnih trilogija, mada nema one o ‘Kumu’. Svejedno, riječ je o komercijalno i kreativno uspješnim filmovima, a na listi su:

1.'Matrix’
Možda imamo tri filma iz serijala – ali samo onaj prvi je zaista originalan! Prvi dio je mix svega i svačega, ali kul dizajn i futuristički skriveni svijet bili su osvježenje u žanru. Nažalost, u nastavcima je bilo bitno samo snimiti čim više akcijskih scena u slow-motionu.

2.'Evil Dead II’
Prvi nastavak bio je jeftin, ali ultranasilan i urnebesno smiješan. Drugi nastavak išao je još dalje u svom ‘mračnom slapsticku’ i film se zasluženo ulazi na liste horor klasika.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

3.'Pobjesnjeli Max 2: Cestovni ratnik’
Prvi Mad Max bio je uznemirujuća apokaliptična priča o zločinu i osveti, a drugi dio je prerada vestern motiva o usamljenom revolverašu koji dolazi spasiti zajednicu od okrutnih bandita. Više akcije i više humora svidjelo se i publici.

4.'Ratovi zvijezda: Carstvo uzvraća udarac’
Film kojeg hvale jer nema sladunjavih Ewoksa ili nekih drugih likova koji su bitniji za prodaju figurica nego za zaplet. Umjesto toga imamo mračniju priču o buđenju zla, punu emocija i spektakularne izvedbe.

5.'Svemirski marinci’
Da, postoje još dva nastavka – koja su završila direktno na DVD-u. Svi nastavci serijali imaju scene borbi s vanzemaljskim kukcima i vojnikinje koje se presvlače zajedno s muškim drugovima, ali samo prvi film je remek-djelo i ludo zabavna satira Paula Verhoevena.

filmski.net

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije