Potvrđena dva nova slučaja trovanja u Zagrebu, svjedok opisao užas

MINISTAR zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list je potvrdio kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću, pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

“U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti”, kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

“Odmah po saznanju bilo kakve informacije javnost će biti informirana kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva”, kaže Beroš.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

HRT piše da je njima potvrđena informacija da postoje još dva slučaja trovanja napitkom u Zagrebu. Oba pacijenta hospitalizirana su na Rebru.

Društvenim mrežama jako proširile poruke u kojima se građane upozorava da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja. “U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci”, poručili su.

Mladić J. G. (19) popio gutljaj gazirane vode s okusom. Spržila mu je jednjak. 

“To je bilo strašno. Odjednom je počeo vikati, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali što se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može disati. Otrčao je u WC, počeo povraćati krv, to je bilo užasno. Katastrofa”, kaže sugovornik za 24sata koji je svjedočio.

Sugovornik za 24sata dodaje da je sreća u nesreći što je mladić uzeo malen gutljaj.

“Ne smijem davati izjave dok god je istraga u tijeku, no neću šutjeti i reći ću što imam čim nadležne službe obave svoje. Molim vas za razumijevanje”, rekao je voditelj kafića.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije