Sindikat uprave RS: Nepristojna ponuda Vlade RS

Predstavnici Odbora za pregovore ispred Sindikata uprave Republike Srpske i Sindikata lokalne samouprave i uprave su  napustili pregovore, koji je održan juče te pozvali predstavnike Vlade, da se uozbilje kada je u pitanju novi kolektivni ugovor.

Predstavnici Ministarstva uprave i lokalne samouprave danas su u ime Vlade Republike Srpske ponudili PKU po kojem bi radnici razvrstani u prve tri platne grupe bili ispod trenutnog minimalca, tvrde u Sindikatu

Postavlja se pitanje dokle će se predstavnici Ministarstva uprave i lokalne samouprave ponašati na ovakav način? Ima li kormilara na tom brodu, pitaju se u Sindikatu

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Pozivamo ministra Senku Jujić da se hitno oglasi po ovom pitanju, imajući u vidu da se ovo pitanje odnosi na cca 6500 zaposlenih! Istovremeno joj poručujemo da predstavnici Odbora više neće učestvovati u ovoj lakrdiji bez njenog prisustva”

“Ukoliko se ostvari najava Milorada Dodika o iznosu novog minimalca, u lokalnim zajednicama će radnici od matičara pa do vatrogasaca svi biti na minimalcu” zaključili su u Sindikatu a objavili su to na svom FB profilu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije