Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju i po debelom minusu danas ispred banjalučke Gradske uprave

foto BUKA

Oni su primili sredstva za novembar, međutim duguju im se sredstva za decembar. Pojedinim roditeljima nisu isplaćena ni sredstva za javni prevoz.

Nataša Krivošija izjavila je da među roditeljima ima onih koji ne mogu raditi jer moraju biti stalno uz svoje dijete i žive od socijalne pomoći. Nekim je ovo jedini izvor prihoda.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Oni od samog početka svog protesta naglašavaju kako ih ne zanima aktuelni sukob između gradonačelnika Banjaluke i skupštinske većine i da ne žele biti žrtve njihovih političkih prepucavanja.

Podsjetimo, ukupan broj korisnika tuđe njege i pomoći na nivou grada Banjaluka je oko 5.500, a po korisniku se izdvaja oko 400 KM za tuđu njegu i invalidninu. 

Stanivuković:  Izmirena sva sredstva

Nakon što smo jutros dobili sve potrebne podatke iz Centra za socijalni rad istog trenutka su sredstva za tuđu njegu i pomoć i ličnu invalidninu isplaćena u cjelokupnom iznosu.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da su, samim tim sva potraživanja po ovoj stavci izmirena, te da nema više zaostalih dugovanja.

“Zbog neodgovornog ponašanja rukovodstva Skupštine Grada dovedeni smo u ovu situaciju, ali u najkraćem mogućem vremenskom periodu pronašli smo jedina moguća rješenja” kazao je Stanivuković.

On je naveo da se u budućnosti ovakve situacije nepovoljne po naše roditelje i njihovu djecu više neće ponavljati.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije