Da li će sutra biti blokirana Banjaluka?

Time će, kako se navodi, svima staviti do znanja da “granica postoji” i u Banjaluci, da se tu brani Srpska, jer ako se tu ne brani, ne treba ni kod Јajca.

Zaključak je ovo današnjeg sastanka svih struktura Gradskog odbora SNSD-a, održanog na inicijativu Savjeta za boračka pitanja i predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića.

Đajić je nakon sastanka rekao da su u ovoj stranci dobili najavu da će krnja Skupština, bez SNSD-a, zakazati vanrednu sjednicu na kojoj žele da usvoje rebalans, iako su svjesni da je to krivično djelo i da poslije 1. januara nema usvajanja rebalansa.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Đajić je istakao da je to bezakonje i da se neće tolerisati, te istakao da su borci pozvali odbornike, gradonačelnika, tužilaštvo i policiju da rade svoj posao i da će oni morati da primijene sve mjere da onemoguće dalju kriminalizaciju Banjaluke.

Podsjetimo, Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, podnio je juče inicijativu za nastavak vanredne sjednice Skupštine grada koju je potpisalo 18 odbornika, među kojima je i SNSD-ov Marinko Umičević, ali i poslanici PDP-a, SPS-a, Demosa, Ujedinjene Srpske.

“18 odbornika kako većine tako i manjine, koji su spremni da raspravljaju o rebalansu budžeta. Još dva odbornika su fizički bila spriječena da daju svoj potpis na ovu inicijativu, ali i oni su spremni da podrže ovo”, rekao je Stanivuković.

Kako je kazao da su odbornici svjesni činjenice da će neusvajanje rebalansa budžeta dovesti do ozbiljnih poremećaja u funkcionisanju grada i nemogućnosti ostvarivanja prava za hiljade građana.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, rekao je da su odbornici podržali inicijativu, a ne rebalans budžeta.

“Odbornici skupštine većine ne treba samo da podržavaju stavove SNSD-a. Oni  imaju pravo na svoje mišljenje. Podržali su samo inicijativu i ne mora da znači da su za rebalans budžeta”, rekao je on.

Na pitanja novinara da li će sjednica biti u četvrtak on je rekao da to još uvijek ne zna, jer se mora konsultovati sa odbornicima.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije