Protest protiv Evropske kuće u Banjaluci: Nećemo dozvoliti skrnavljenje Petra Kočića. Odgovorio im Stanivuković

Projekat, vrijedan 800.000 eura, djelimično će finansirati Misija EU iz Sarajeva, dok će preostala sredstva biti osigurana putem kredita.

Cilj Evropskog kluba biće promovisanje temeljnih vrijednosti na kojima EU insistira, poput demokratije i ljudskih prava. O prijedlogu će se raspravljati i odlučivati na prvoj narednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, gdje će odbornici imati priliku izraziti svoje mišljenje i odlučiti o budućnosti “Staklenca”.

Iz Udruženja Dobrnja, koje stoji iza prošlogodišnjih protesta traktorima u centru Banjaluke, i zvanični organizatori koncerta Bale Malog Knindže u dvorani škole “Branko Radičević poručili su da neće dozvoliti “skrnavljenje lika i djela našeg Petra Kočića”.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U nepotpisanom emailu dostavljenom portalu BUKA, iz ovog Udruženja kažu da je namjera da park “njemu posvećen žele da prodaju upravo onima koji su mu sudili”.

“Gradonačelnik, u dogovoru sa delegacijom Evropske unije u BiH, na čijem čelu je Johan Satler, planira da čuveni “Staklenac” preuredi u Evropski klub. Poznatim” evropskim vrijednostima nije mjesto u Parku Petra Kočića! Danas ćemo se, sa nezadovoljnim građanima, u 15 časova tamo okupiti i poslati jasnu poruku : IZDAJA NIKADA NE SMIJE BITI OPCIJA!”, stoji u pozivu Udruženja.

Draško Stanivuković izjavio je danas u Banjaluci kako su politički protesti vrlo česta pojava. 

“Od traktora do svega, koje naš doco dovodi. I sve što vidite danas ovdje je njegovo maslo. Anarhija, nered, koji on želi da stvori u Banjaluci. Što se tiče Evropske kuće, ti ljudi koji su bliski doci, trebaju da pitaju za mišljenje SNSD. Kako je mene izvijestio gdin Satler, a ne vidim zašto me ne bi izvijestio, rekao mi je da su i gospođa Željka Cvijanović i drugi ljudi, ministar Đokić, Čubrilović, Stevandić, da je on razgovarao sa svim nivoima i da su oni za tako nešto. Evropska kuća, šta je tu problem? U Evropi ste, želite da budete dio evropskih integracija, šta je tu problem? Naravno, zadržavajući ono što mi jesmo. Sa druge strane, prostor koji iznajmljujemo će biti za sve što i sada. Prvi ja ne bih dozvolio nešto što je mimo nas i naših vrijednosti. I dobijete 800 000 eura na određeni period. I to što će sa desne strane biti evropsko obilježje, jer i RS i BiH su na evropskom putu. Većina gradova ima Evropsku kuću. Ja tu ne vidim problem. Naš motiv je 800 000 Eura da obnovimo park. Ne vidim ništa problematično ništa u ugovoru, na sadržaj mi dajemo saglasnost”, rekao je Stanivuković. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije