Tužna vijest za fanove 2Cellos

Razlog - ogroman uspjeh koji su ostvarili i koji ih je potpuno iscrpio.

BUKA portal / 29. Oktobar 2018

Stjepan Hauser i Luka Šulić odlučili su da naprave pauzu nakon snimanja novog albuma. Razlog - ogroman uspjeh koji su ostvarili i koji ih je potpuno iscrpio.

- To je bilo suludo. Život, ritam i tempo su bili ubitačni. Stvarno smo pretjerali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja... Jednostavno se moramo maknuti od toga - rekao je Hauser za RTL Exkluziv.

 Momci planiraju da odrade australijsku i američku turneju, nakon čega će se razići na neko vrijeme.

- Posvetiti se nekim drugim stvarima u životu, napraviti jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo k sebi, ako dođemo k sebi, možemo opet dalje - dodao je Hauser.

Luka Šulić i Stjepan Hauser upoznali su se još u adolescentskim danima i zajedno pohađali Muzičku akademiju u Zagrebu. Šulić je kasnije otišao u London na Royal Academy of Music, a Hauser na Royal Northern College of Music u Manchesteru. Nakon dugo godina izvođenja klasične muzike na violončelima, odlučili su da obrade pesmu "Smooth Criminal" Majkla Džeksona. Snimak je 2011. postao veliki hit na YouTubeu, s više od tri miliona pregleda za dve nedelje. Ostalo je istorija...

 

Izvor Noizz

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.