<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čavić: Vlasti RS planiraju do oktobra uhapsiti 20-ak političkih protivnika!

Predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić tvrdi da raspolaže informacijama da „aktuelna vlast u Republici Srpskoj do oktobra namjerava da izvrši još dvadesetak hapšenja neistomišljenika i političkih protivnika“.

19. juli 2011, 12:00

“Imam informaciju da na čelu cijele operacije stoji čovek koji se zove Miloš Čubrilović, zvani Čubri, čovjek koji vodi paralelnu strukturu u MUPRS-a. On je određene medije i svoje prijatelje obavijestio da će do oktobra biti dvadesetak hapšenja”, ustvrdio je Čavić na pres-konferenciji u Banjaluci.

Dodao je i da “nije isključeno da se režim u narednom periodu obračuna s mnogima, koji nisu njihovi istomišljenici ili da disciplinuje svoje političke protivnike i koalicione partnere”.

On se složio i s ocjenom Petra Đokića, predsjednika Socijalističe partije u RS, čija trojica funkcionera su uhapšena u posljednjih mjesec dana, a koji je naveo da “postoje zaštićeni pred zakonom i svi ostali nezaštićeni”.

Čavić je ustvrdio da “režim politički upravlja svim, medijima, policijom, tužilaštvom, sudovima i zato je režim”.

On je kazao i da ne postoji sukob između njega i također kandidata za gradonačenika Banje Luke Nenada Stevandića (SDS), ističući „da su on i Stevandić na istoj strani, protiv režima u Banjaluci“.

"Moj jedini cilj je srušti režim u Banjaluci i njegove režimske filijale širom RS-a“, kazao je Čavić.