<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

15 igrački za ovo ljeto!!

<p>Sada kad je ljeto stiglo, mnogi od Vas žure ka moru ili jezeru ili jednostavno van kancelarije. Za sve <em>geekove</em> nudimo 15 igračkica uz koje ćete lakše preživjeti ovo ljeto.</p>

25. juni 2010, 12:00

1. Fitbit

Ljeto je period kada morate biti aktivnijii. Fitbit može pomoći nadgledajući vaše aktivnosti i spavanje. Njegova prednost je bežično unošenje Vaših podataka.


2. Sprint Overdrive 3G/4G


Kada putujete, nikad ne znate da li ćete imate pristup netu ( ili kakav će biti kvalitet konekcije ). Sprint Overdrive 3G/4G je ultimativni mobilni Wi-Fi uređaj koji će vam omogućiti da koristite mobilnu mrežu za internet, bez obzira gdje putujete. Funkcioniše čak i u autu.


3. Callpod Fueltank Duo


Ako ste istinski teh geek vjerovatno sa sobom nosite dosta uređaja i punjača. Možda ćete u jednom trenutku ostati bez struje za vaš omiljeni gadžet. Zato postoji uređaj kao što je Callpod Fueltank.

4. Navigacioni Garmin Nuvi uređaj

Ovo na slici je Garmin Nuvi 3750 uređaj, koji je nevjerovatno tanak i veoma jednostavan za upotrebu.

5. FloTV personalni televizor

Ako želite ostati u dobrim odnosima sa Vašim omiljenim TV programima tokom Vašeg putovanja, FloTV uređaj može biti odličan za to.

6. Čitač Amazon Kindle

Umjesto da nosite veliki prtljag, a u njemu gomilu knjiga, tu je Amazon Kindle!


7. Apple iPad


Na Apple iPad-u možete takođe čitati knjige, iako nije tako dobar na sunčevoj svjetlosti kao Kindle. Međutim, ako ste pod suncobranom, onda iPad može poslužiti za mnogo više od pukog čitanja knjiga. Možete gledati filmove, surfati po netu, gledati slike, pisati dnevnik i još mnogo toga.


8. Nintendo DSi XL

Nintendov sistem za igrice posjeduje dosta softvera uključujući veliki broj edukativnih naslova kao što je Brain Age.


9. Flip Slide HD


Najbolji i najjednostavniji način da napravite video materijal je uz pomoć Flip-a. Flip Slide HD je najnoviji model, ali ovaj jeftiniji model takođe može snimati.


10. Sonyjev vodootporni fotoaparat


Sony Cyber-shot DSC-TX5 je vodootporan na dubini od 3 metra, te je takođe otporan na prašinu i udarce, što ga čini odličnim aparatom za plažu.

11. TriSpecs blutooth naočale

Ovaj blutooth set je ugrađen u par pristojnih sunčanih naočala. Može se prebaciti na modul plejera za muziku i modul  mobilnog telefonskog uređaja.

12. Myvu naočale sa čitačem

Myvu je futuristički par naočala sa ekranom na staklima. Može se konektovati na iPod/iPhone ili Zune (ili druge kompatibilne uređaje), što Vam omogućuje da gledate video sadržaj iz tih izvora na vašim naočalima.

13. Naučni personalni UV Monitor Oregon

Ovaj mali priručni uređaj Vam daje informacije o UV zračenju.


14. Ventilator Dyson


Ukoliko idete negdje gdje nema klime, možda ćete morati ponijeti svoj vlastiti ventilator. Ni jedan nije bolji od ovoga koji je naročito bezbjedan za djecu, jer nema propelere.

15. Rubikova kocka na dodir

Morate raditi i nešto ozbiljno kada ste na odmoru. Za prave geekove, Rubikova kocka na dodir je jedan od načina.