<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SRBIN MVP ALL-STARA Uništio Ameriku dalekometnom paljbom

NBA

BOGDAN BOGDANOVIĆ, 25-godišnji rookie Sacramenta, bio je najbolji igrač prve predstave na All-Star vikendu, utakmice "Zvijezda u usponu", na kojoj je momčad Svijeta pobijedila Ameriku 155:124.

17. februar 2018, 12:00

Momčadi za meč u losanđeleskom Staples Centeru sastavilo je 30 pomoćnih trenera NBA klubova. I to tako da su glasali za po jednog Amerikanca i stranca koji igraju prvu i drugu sezonu u NBA-u. Momčadi imaju po 10 igrača.

Za Svijet su igrali Dario Šarić, Bogdan Bogdanović, Joel Embiid, Ben Simmons, Buddy Hield, Dillon Brooks, Lauri Markkanen, Jamal Murray, Frank Ntilikina i Domantas Sabonis.

Ameriku su predstavljali Malcolm Brogdon, Jaylen Brown, Jayson Tatum, John Collins, Kris Dunn, Donovan Mitchell, Dennis Smith Jr, Lonzo Ball, Brandon Ingram i Kyle Kuzma.

U ovom biranom društvu najbolji je bio Bogdanović, koji je naslov MVP-ja zaslužio nakon što je za samo 21 minutu ubacio 26 poena, a dodao je šest asistencija i četiri skoka.

Posebno se istaknuo tricama, kojih je ubacio sedam, a pogađao je i s deset metara. Iz daljine je gađao 7/13, za dva poena 2/2 i slobodna bacanja 1/2.


U momčadi najkorisnijeg igrača odlični su bili i Hield s Bahama, inače Bogdanovićev suigrač iz Sacramenta, s 29 poena, zatim Kanađanin Murray iz Denvera s 21 poenom.

Hrvat Dario Šarić ubacio je 18 poena uz jako dobar šut iz igre 7/11 i za tricu 4/7. Dodao je pet asistencija i tri skoka.

U američkoj selekciji najbolji je bio Bostonov Brown s 35 poena, Kuzma iz Lakersa ubacio je 20, a Tatum 15.

Ali sve ih je zasjenio srpski MVP, kojem je nagradu uručio Chris Webber, peterostruki All-Star i legenda Bogdanovićevog kluba Sacramenta.