<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ZAJEDNO ZA BORAC: U četvrtak veliki koncert i donatorsko veče za povratak na evropski put

rukomet

RK Borac m:tel ozvaničio je danas saradnju sa banjalučkom agencijom Aquarius i predstavio prve rezultate te saradnje, odnosno planove prvih zajedničkih aktivnosti – donatorsko veče i veliki muzički koncert „Zajedno za Borac“, koji će biti održan 22. februara u dvorani „Borik“.

16. februar 2018, 12:00

Na koncertu će nastupiti poznati regionalni i domaći bendovi Psihomodo pop, Tupas mene, Sopot, Irie FM i Bad copy.

Direktor Borca m:tel, Vladimir Branković, rekao je da je najveći domaći sportski brend uvijek sarađivao sa najvećim, te je, u skladu s tim, potpuno prirodno i logično da uspostavi saradnju sa agencijom Aquarius.

– Ova saradnja, koju smo uspostavili na obostrano zadovoljstvo, vjerujem, donijeće nam mnogo toga novog i dobrog, čime ćemo ljestvicu u našem radu podići na još jedan viši nivo. U prethodnom periodu ulagali smo maksimalne napore na polju marketinga i promocije, čemu ste i sami svjedočili, i moram priznati da smo se mnogo iscrpili. Sada želimo dodatni iskorak, a taj iskorak koji ćemo napraviti sa Aquariusom biće veliki, vjerujte – rekao je Branković na današnjoj konferenciji za novinare.

Prvi konkretan vidljivi rezultat ove saradnje, kako je istakao, biće i dontorsko veče „Zajedno za Borac“, koje će biti održano u četvrtak, 22. februara, u hotelu Bosna, prije početka koncerta, u 17.30 časova.

– Cilj nam je da skupimo što više sredstava kako bismo poboljšali uslove rada našeg kluba i prevazišli neke probleme koji nas prate već godinama. Osim donatorske večeri, pripremamo i veliki muzički koncert. Zahvaljujući sponzorima koncerta, kompaniji m:tel, Komercijalnoj banci, Banjalučkoj pivari i Prointeru, pokrićemo sve troškove organizacije ovog događaja, a sva sredstva skupljena od ulaznica, koje će koštati 10 KM, ići će u budžet našeg kluba – naveo je Branković i istakao da je ponosan što je od danas i kompanija Prointer dio sponzorskog pula „crveno-plavih“.

Prema njegovim riječima, ovo je prilika da svi građani Banjaluke, ljubitelji rukometa, a posebno navijači, pokažu i dokažu da vole Borac i da žele vidjeti svoj klub ponovo u velikim evropskim utakmicama.

– Dakle, svi mogu pomoći na svoj način i zato ih pozivam da dođu na koncert, a privrednike i uspješne pojedince našeg grada, Republike Srpske i cijele BiH, pozivam da se uključe, da dođu na donatrosko veče i pomognu najvećem domaćem sportskom brendu da sve nas ponovo sa ponosom predstavlja širom Evrope – kazao je Branković i dodao da već sada vlada veliko interesovanje nosilaca važnih funkcija kod nas, uspješnih privrednika, ali i bivših sportista, odnosno rukometaša, za ovo donatorsko veče.

On je napomenuo da su svoj dolazak već potvrdili predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, premijerka Srpske, Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, naši proslavljeni rukometaši, poput Abasa Arslanagića, ali ne samo oni koji su nosili dres Borca, već i oni koji su obilježili i trenutno obiljžavaju svjetski rukomet, kao što je legendarni Veselin Vujović.

– Očekujemo još mnogo važnih gostiju, među kojima je i ministar sporta u Vladi Srbije, Vanja Udovičić, čiju potvrdu dolaska još čekamo. U svakom slučaju, već sada možemo reći da će ovo biti veliki događaj za sve nas, za naš klub, za Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Tačno onakav kakav dolikuje klubu Borčevog renomea – poručio je direktor aktuelnih šampiona BiH.

On je istakao i da će ovo biti prilika da se na najbolji način predstavi javnosti sve ono što je u prethodnom periodu urađeno, šta sada uprava kluba radi i kakvi su planovi. Naravno, važno mjesto zauzeće i prezentacija projekta izgradnje dvorane – BORAC Arene, u koju je uloženo mnogo rada, vremena, truda i energije.

Direktorica Agencije „Aquarius“, Brankica Janković, izjavila je da je priča o Borcu priča u koju zaista vjeruje, te da je sigurna da će međusobnom saradnjom klub biti još uspješniji.

– Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve što možemo da napravimo kvalitetnu promociju kluba, kako prema publici, tako prema sponzorima. U narednom periodu stavićemo na raspolaganje sve svoje resurse, kako bi Borac imao što bolje rezultate. Ujedno želimo da podržimo ambicije kluba da se vrati na evropsku scenu i staze stare rukometne slave kada je bio veliki šampion – istakla je Jankovićeva, dodajući da je svjesna da je u današnje vrijeme baviti se kulturom ili sportom veoma težak posao.

Frontmen grupe „Sopot“, Petar Topalović, pozvao je građane Banjaluke ali i sve one koji 22. februaru budu u gradu na Vrbasu da dođu na koncert i, u ime svih izvođača, obećao vrhunski muzički spektakl i dobru zabavu.