<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svako ima dvojnika u muzeju, evo kako ćete pronaći svog

Google Arts & Culture

Princip je jednostavan.

19. januar 2018, 12:00

 Google već godinama radi na različitim projektima vezanim za umetnost. Od virtualnog posmatranja umetničkih dela u muzejima širom sveta do zanimljive platforme nazvane Google Arts & Culture, koja poređenjem selfija i hiljada portreta pronalazi vašeg dvojnika u muzeju.

Za samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je više od 30 miliona selfija, i istraženo nekoliko hiljada umetničkih dela. 

Princip je jednostavan. Instalirate aplikaciju, napravite selfi i pustite algoritme da odrade svoj posao. Uporediće vaše lice s hiljadama portreta i prikazati vam nekoliko koji najviše liče na vas. Čak će vam napisati i koliko je podudaranje. 


U projektu učestvuje više od 1.500 muzeja iz više od 70 zemalja, a ako želite i vi da isprobate ovu mogućnost, preuzmite aplikaciju za iOS ili Android. 

Google ističe da ne morate da se brinete zbog privatnosti jer neće skladištiti vaše selfije ni u kakvu bazu podataka. Projekat je osmišljen isključivo radi zabave, piše B92.

Pogledajte neke od najzanimljivijih primera: